• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Pate de Ficat [CE PICĂ UȘOR] | Pate de Casă | Pate din Ficat de Pasăre
Cină / Prânz

Pate de Ficat [CE PICĂ UȘOR] | Pate de Casă | Pate din Ficat de Pasăre

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Pate de Ficat [CE PICĂ UȘOR] | Pate de Casă | Pate din Ficat de Pasăre

Pate de Ficat [CE PICĂ UȘOR] | Pate de Casă | Pate din Ficat de Pasăre

Recipe by vk

Este un pate de casă ce se face atât de usor încât nu-ți vine să crezi. Nici măcar la aceste ingrediente pentru pate nu te-ai gândit. Așa că îți prezint pas cu pas rețeta de pate din ficat de pasăre, metoda ce o poti folosi cu succes si la pate din ficat de porc, pate din ficat de vitel sau poate vrei un pate din ficat de iepure.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1 kg 1 ficat de pasăre, sau ficat de porc, sau ficat de vită

  • 400 g 400 unt 82% grăsime

  • 2-3 2-3 frunzulițe de dafin

  • 1 1 linguriță de piper proaspăt râșnit

  • sare după gust

  • 100 ml 100 vin

  • 3 3 cepe medii

  • 2 2 morcovi medii/mari

  • 1 1 căciulie de usturoi

Directions

  • Spală bine ficatul de pasăre și curăță-l de eventualele vinișoare. Lasă-l să se scurgă de sânge pentru a elimina surplusul de umiditate.
  • Într-o cratiță mare, topește untul la foc mediu.
  • Adaugă ficatul de pasăre în cratiță și lasă-l să se prăjească timp de aproximativ 7-8 minute, până când se caramelizează ușor și începe să-și schimbe culoarea.
  • În timp ce ficatul se prăjește, poți pregăti celelalte ingrediente. Taie cepele în jumătate și mărunțește usturoiul. Rade morcovii pe răzătoarea mică.
  • După ce ficatul a fost prăjit, adaugă usturoiul mărunțit și frunzele de dafin în cratiță. Amestecă timp de aproximativ jumătate de minut, doar până când usturoiul își eliberează aroma.
  • Adaugă morcovii rasați în cratiță și mai lasă-le să se prăjească timp de aproximativ 1 minut.
  • Pune cepele în cratiță și amestecă bine toate ingredientele. Redu focul la minim și acoperă cratița. Lasă-le să se înăbușe timp de 5 minute sau până când ceapa devine caramelizată și moale.
  • Adaugă piperul și amestecă bine.
  • Toarnă vinul roșu peste toate ingredientele și lasă-l să se evaporat timp de aproximativ 5 minute, amestecând din când în când.
  • După ce s-a evaporat vinul, oprește focul și scoate frunzele de dafin din amestec.
  • Transferă toate ingredientele din cratiță într-un bol mare și lasă-le să se răcească puțin.
  • Adaugă ingredientele rămase în bol: untul și ficatul de pasăre prăjit și caramelizat.
  • Folosește un mixer pentru a mixa toate ingredientele până când obții o pastă fină și cremoasă.
  • Transferă pateul într-un recipient potrivit și acoperă-l cu capac. Lasă-l la frigider pentru a se întări și pentru a-și dezvolta aromele.

Recipe Video

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Iau câțiva cartofi, puțină ceapă, și gătesc la cuptor o cină super delicioasă – Cartofi înăbușiți cu ceapă

Cină / Prânz

Pârjoluțe din piept de pui – Gustoase și suculente, merită încercate

Astăzi vreau să împărtășesc cu voi o rețetă minunată și ușor de preparat pentru niște…

Cină / Prânz

Tochitură Moldovenească – Cu Mămăliguță, Ouă, Brânză și Murături – E incredibil de bună

Invitație mea pentru voi este să vă lăsați ademeniți de această experiență culinară, unde tradiția…

Cină / Prânz

Ciulama de Varză cu Carne Afumată – Explozie de Arome Tradiționale

Mâncare de Paște

PASCĂ CU BRÂNZĂ DE VACI | PASCĂ CU BRÂNZĂ DE VACI PE BLAT DE BISCUIȚI

Cină / Prânz

 Inele de Calamar Crocante și Aurii: Rețetă Simplă și Delicioasă Calamar pane

Ciorbă / Supă / Borș

 Rețetă Originală de Ciorbă de Pește – Storceac de Sturion

Cină / Prânz

Rețetă Humus de Casă | HUMUS de MAZĂRE | HUMUS CU GOGOȘARI | LIPIE TURCEASCĂ

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.