
Pate vegetal de fasole roșie
Recipe by vkPate vegetal din fasole roșie – cremos, sănătos și plin de savoare!
O alternativă delicioasă la pateul clasic, realizată din fasole roșie, usturoi și miez de nucă, perfectă pentru tartine, crackers sau sandvișuri. Simplu de preparat, bogat în proteine și plin de arome, acest pate te va cuceri din prima! Încearcă-l pe pâine prăjită pentru o gustare irezistibilă!
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
2 2 conserve fasole
3 3 triunghiuri brânză topită
3 3 ouă fierte
50 g 50 miez de nucă
4 4 căței de usturoi
1 1 lingură ulei de măsline
1 1 linguriță cimbru uscat
4-5 g 4-5 sare
1 1 linguriță rasă piper
Directions
- Zdrobește 100 g de miez de nucă într-un bol, astfel încât să nu fie bucăți prea mari.
- Dă prin presa de usturoi 4 căței de usturoi.
- Pregătește două conserve de fasole roșie în suc propriu, scurse și clătite bine cu apă rece.
- Într-un robot de bucătărie, adaugă nuca zdrobită, usturoiul, 4-5 g de sare și o linguriță rasă de piper.
- Mărunțește ingredientele timp de câteva secunde pentru a obține o compoziție uniformă.
- Adaugă în robot fasolea roșie scursă, 3 triunghiuri de brânză topită și 3 ouă.
- Presară puțin cimbru uscat pentru aromă.
- Toarnă 2 linguri de ulei de măsline extra virgin pentru onctuozitate.
- Mixează totul timp de 1-2 minute până când pateul capătă o textură fină și cremoasă.
- Gustă și ajustează sarea și piperul, dacă este necesar.
- Transferă pateul într-un bol și ornează cu câteva fire de ceapă verde.