• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Pate vegetal de fasole roșie – Cremos, sănătos și plin de savoare
Cină / Prânz

Pate vegetal de fasole roșie – Cremos, sănătos și plin de savoare

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Pate vegetal de fasole roșie

Pate vegetal de fasole roșie

Recipe by vk

Pate vegetal din fasole roșie – cremos, sănătos și plin de savoare!

O alternativă delicioasă la pateul clasic, realizată din fasole roșie, usturoi și miez de nucă, perfectă pentru tartine, crackers sau sandvișuri. Simplu de preparat, bogat în proteine și plin de arome, acest pate te va cuceri din prima! Încearcă-l pe pâine prăjită pentru o gustare irezistibilă!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 2 2 conserve fasole

  • 3 3 triunghiuri brânză topită

  • 3 3 ouă fierte

  • 50 g 50 miez de nucă

  • 4 4 căței de usturoi

  • 1 1 lingură ulei de măsline

  • 1 1 linguriță cimbru uscat

  • 4-5 g 4-5 sare

  • 1 1 linguriță rasă piper

Directions

  • Zdrobește 100 g de miez de nucă într-un bol, astfel încât să nu fie bucăți prea mari.
  • Dă prin presa de usturoi 4 căței de usturoi.
  • Pregătește două conserve de fasole roșie în suc propriu, scurse și clătite bine cu apă rece.
  • Într-un robot de bucătărie, adaugă nuca zdrobită, usturoiul, 4-5 g de sare și o linguriță rasă de piper.
  • Mărunțește ingredientele timp de câteva secunde pentru a obține o compoziție uniformă.
  • Adaugă în robot fasolea roșie scursă, 3 triunghiuri de brânză topită și 3 ouă.
  • Presară puțin cimbru uscat pentru aromă.
  • Toarnă 2 linguri de ulei de măsline extra virgin pentru onctuozitate.
  • Mixează totul timp de 1-2 minute până când pateul capătă o textură fină și cremoasă.
  • Gustă și ajustează sarea și piperul, dacă este necesar.
  • Transferă pateul într-un bol și ornează cu câteva fire de ceapă verde.

Related Posts

Rețetă de dietă – Mic Dejun La Cuptor cu ouă și legume – Sănătos și Delicios

iunie 16, 2025

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Jerbo – Bomboane de casă

Prăjituri / Dulciuri

Cea mai Fină Prăjitură de Biscuiți – Un desert perfect pentru a răsfăța familia și prietenii

Cină / Prânz

Creieraș PANE, ca la CARTE

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitura cu Măr a Bunicii: Secretul Gustului Autentic de Acasă

Prăjituri / Dulciuri

Rețetă foarte rapidă de Gogoși cu lingura 

Rețete pentru Iarnă

Brânză de Oi la Saramură – Brânză de casă – Brânză de oi pe Iarnă

Iată cum se pune brânza de oi la saramură cu sare, în zer de oaie,…

Prăjituri / Dulciuri

Rețetă Brioșe Pufoase cu Vanilie și Ciocolată

Rețete pentru Iarnă

Marmeladă de Mere – Cum se face marmelada – Gem de Mere, ce îl tai la cuțit 

Marmeladă de mere sau mere marmeladă, alege denumirea care îți place! În videoclipul atașat, îți…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.