• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Perfect pentru cei care țin post – Orez cu legume si fasole, rapid și delicios
Post

Perfect pentru cei care țin post – Orez cu legume si fasole, rapid și delicios

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Orez cu legume si fasole

Orez cu legume si fasole

Recipe by vk

Când pofta de mâncare bună întâlnește dorința de a mânca sănătos, se naște o farfurie plină de arome! Astăzi, descoperă o rețetă de orez cu legume și fasole, un preparat clasic cu un twist modern, perfect pentru o masă delicioasă și rapidă.

Orez pufos, broccoli crocant, conopidă delicată și fasole al dente, toate trase la tigaie pentru o aromă intensă și o textură perfectă. Simplu, colorat și gata în doar câțiva pași, această rețetă te va cuceri cu fiecare îmbucătură!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 150 g 150 orez

  • 200-300 g 200-300 fasole roșie (la conservă)

  • 1/2 1/2 conopidă

  • 1 1 buchet broccoli

  • 1 1 ceapă medie tocată mărunt

  • 3 3 morcovi mici

  • 1 1 ardei kapia

  • 5-6 5-6 căței de usturoi

  • 40 ml 40 ulei de măsline

  • 1 1 linguriță oregano

  • 1 1 linguriță rasă fulgi de ardei iute

  • 1 1 linguriță piper

  • 4-5 g 4-5 sare

Directions

  • Pune tigaia pe foc și adaugă 20 g ulei de măsline.
  • Gătește conopida și broccoli, rumenindu-le ușor pe toate părțile pentru a le accentua dulceața și gustul.
  • Dă legumele deoparte când sunt gata.
  • Într-o tigaie, adaugă 30 ml de ulei (de care preferi) și o ceapă tocată fin.
  • Adaugă 4-5 g sare, 5-6 căței de usturoi zdrobiți și o linguriță rasă de piper proaspăt măcinat.
  • Gătește timp de 4 minute, amestecând constant.
  • Taie 3 morcovi subțiri în rondele și adaugă-i în tigaie.
  • Gătește timp de 2 minute, până când morcovii își eliberează culoarea și aromele.
  • Adaugă un ardei kapia tăiat cuburi, o linguriță de oregano uscat și o linguriță de fulgi de ardei iute (sau după gust).
  • Amestecă bine ingredientele.
  • Clătește 150 g de orez în 3-4 ape și lasă-l la hidratat.
  • Adaugă orezul în tigaie, amestecând pentru a-l înveli în arome și a începe caramelizarea ușoară.
  • Incorporează o conservă de fasole roșie scursă.
  • Amestecă bine toate ingredientele.
  • Toarnă 250 ml apă călduță, amestecă și acoperă tigaia cu un capac.
  • Lasă la foc mic spre moderat timp de 15 minute, verificând și amestecând din când în când.
  • Adaugă apă suplimentară, dacă este necesar, pentru a preveni arderea orezului.
  • La final, amestecă totul și pregătește pentru servire.
  • Poți adăuga porumb opțional, dacă dorești.
  • Pune preparatul în farfurie, asigurându-te că fiecare porție include legume și orez.

Related Posts

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Halva de post – Un desert clasic, dulce și simplu de preparat

aprilie 7, 2025

Salata care umple mațul – Salată de Ceapă cu Bulion și Morcov (de post)

aprilie 7, 2025

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

aprilie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Mâncare ca la Bunica – Tocăniță cu Ceapă și Pulpe de Pui

Cină / Prânz

Ceafă de porc la Tavă – N-am mâncat niciodată carne de porc atât de gustoasă

Într-adevăr, așa este! Nu am savurat niciodată o carne de porc atât de gustoasă! Această…

Salate

Salată de ceapă roșie – Perfectă pentru Cotletul de berbecuț (și nu numai)

Secretul acestei salate stă în echilibrul perfect între dulceața cepei roșii și gustul puternic al…

Cină / Prânz

Paste cu sos de ceapă – Cel mai bun sos de ceapă pentru paste, garantat

Cină / Prânz

Saramură de Scrumbie [la APARTAMENT] ca în Deltă

Cină / Prânz

Pui cu Legume la Tigaie și Sos de Smântână

Prăjituri / Dulciuri

Cea mai simplă Prăjitură cu Nucă – Prăjitură cu nucă, cremă Caramel și Glazură de Ciocolată

Pot afirma cu încredere că aceasta este cea mai simplă și rapidă prăjitură cu nucă…

Ciorbă / Supă / Borș

 Rețetă Originală de Ciorbă de Pește – Storceac de Sturion

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.