
Pește cu Legume Gratinate la Cuptor | Doradă Prăjită cu Legume | Doradă la Tigaie
Recipe by vkAceastă rețetă combină savoarea peștelui cu o garnitură de legume delicioasă, toate acestea pregătite cu atenție și migală pentru a impresiona și a răsfăța persoanele dragi.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 1 doradă mai măricică
4 4 cartofiori medii
1 1 ardei iute roșu (după preferințe), sau ardei Kapia dacă nu doriți iute
4 4 căței de usturoi
2 2 dovlecei
ierburi aromatice (cimbru lămâios, oregano, etc)
15-20 ml 15-20 ulei de măsline
100 g 100 unt
200 ml 200 smântână lichidă
1/2 1/2 ceapă mică
sare și piper după gust
opțional felii de lămâie sau lime
Directions
- Tăiați cartofii, dovleceii, ceapa și ardeiul iute în cubulețe mărunte. Tocați usturoiul mărunt.
- Curățați și filetați dorada, apoi crestez-o ușor și condimentați cu sare și piper.
- Încălziți uleiul de măsline și o parte din unt într-o tigaie.
- Sotați cartofii până devin aurii, apoi scoateți-i și scurgeți excesul de ulei.
- În aceeași tigaie, adăugați usturoiul, ceapa și ardeiul iute, gătiți pentru câteva minute.
- Adăugați dovleceii și sotați.
- Condimentați cu sare, piper și cimbru.
- Într-o altă tigaie, adăugați unt și gătiți fileurile de doradă pe ambele părți până sunt bine făcute.
- Adăugați cartofii sotați înapoi în tigaie cu dovleceii.
- Adăugați smântâna lichidă, amestecați și lăsați să se îngroașe ușor.
- Pregătiți un vas de copt, adăugați amestecul de legume și fileurile de doradă deasupra.
- Așezați feliile de lime pe pește.
- Gratinați în cuptorul preîncălzit la 240 de grade Celsius timp de 10 minute.