• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Pește cu Legume Gratinate la Cuptor | Doradă Prăjită cu Legume | Doradă la Tigaie
Cină / Prânz

Pește cu Legume Gratinate la Cuptor | Doradă Prăjită cu Legume | Doradă la Tigaie

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Pește cu Legume Gratinate la Cuptor | Doradă Prăjită cu Legume | Doradă la Tigaie

Pește cu Legume Gratinate la Cuptor | Doradă Prăjită cu Legume | Doradă la Tigaie

Recipe by vk

Această rețetă combină savoarea peștelui cu o garnitură de legume delicioasă, toate acestea pregătite cu atenție și migală pentru a impresiona și a răsfăța persoanele dragi.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1 1 doradă mai măricică

  • 4 4 cartofiori medii

  • 1 1 ardei iute roșu (după preferințe), sau ardei Kapia dacă nu doriți iute

  • 4 4 căței de usturoi

  • 2 2 dovlecei

  • ierburi aromatice (cimbru lămâios, oregano, etc)

  • 15-20 ml 15-20 ulei de măsline

  • 100 g 100 unt

  • 200 ml 200 smântână lichidă

  • 1/2 1/2 ceapă mică

  • sare și piper după gust

  • opțional felii de lămâie sau lime

Directions

  • Tăiați cartofii, dovleceii, ceapa și ardeiul iute în cubulețe mărunte. Tocați usturoiul mărunt.
  • Curățați și filetați dorada, apoi crestez-o ușor și condimentați cu sare și piper.
  • Încălziți uleiul de măsline și o parte din unt într-o tigaie.
  • Sotați cartofii până devin aurii, apoi scoateți-i și scurgeți excesul de ulei.
  • În aceeași tigaie, adăugați usturoiul, ceapa și ardeiul iute, gătiți pentru câteva minute.
  • Adăugați dovleceii și sotați.
  • Condimentați cu sare, piper și cimbru.
  • Într-o altă tigaie, adăugați unt și gătiți fileurile de doradă pe ambele părți până sunt bine făcute.
  • Adăugați cartofii sotați înapoi în tigaie cu dovleceii.
  • Adăugați smântâna lichidă, amestecați și lăsați să se îngroașe ușor.
  • Pregătiți un vas de copt, adăugați amestecul de legume și fileurile de doradă deasupra.
  • Așezați feliile de lime pe pește.
  • Gratinați în cuptorul preîncălzit la 240 de grade Celsius timp de 10 minute.

Recipe Video

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Înghețată de casă cu Afine și Mango – Gustos și Rapid 

Cină / Prânz

Sos de prune dulce-acrișor –  Sos special pentru fripturi speciale

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă Rădăuțeană – E nebunie – E de pus pe mâncat!

Pentru cei gurmanzi, am pregătit o rețetă alternativă de ciorbă de pui, inspirată de cea…

Salate

Salată de vară cu specific oriental – Rețetă specială, răcoritoare și plină de vitamine

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu iaurt – Aromată, fină, delicioasă – Exact așa cum trebuie

Nu poți să treci cu vederea o prăjitură fină de casă atât de delicioasă. Este…

Salate

Salată de Avocado cu Pesmet Aromat – Ușor de făcut, greu de uitat

Cină / Prânz

Deliciul neașteptat al tartarului de salam crud uscat: O surpriză cu gust

Prăjituri / Dulciuri

Cannelloni cu cremă de mascarpone 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.