Peștisori crocanți la cuptor
Recipe by vkAstăzi vă aduc o rețetă care vă va face să vă lingeți pe degete: Peștișori crocanți, delicioși și sănătoși, perfecți pentru a fi serviți cu o salată proaspătă sau cu un sos de iaurt și usturoi.
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 kg 1 șprot
6 6 căței de usturoi
20 ml 20 ulei de măsline
200-250 g 200-250 făină de porumb
50 g 50 făină din grâu dur
1 1 linguriță sare
1/2 1/2 linguriță piper
Directions
- Curățăm bine peștișorii și îi condimentăm cu sare, piper și usturoi pentru a le oferi un gust savuros. Adăugăm și un strop de ulei de măsline pentru o textură mai fragedă și un gust mai bogat.
- Trecem peștișorii printr-un amestec de făină de porumb și făină de grâu dur, rulăm peștișorii și îi așezăm frumos pe o tavă unsă cu ulei de măsline.
- Cuptorul trebuie preîncălzit la 180 de grade, iar peștișorii noștri vor petrece acolo aproximativ 35-40 de minute, până devin aurii și crocanți.