• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Picăreală – Cea mai Intensă Rețetă de Salată Picantă
Rețete pentru Iarnă

Picăreală – Cea mai Intensă Rețetă de Salată Picantă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Cea mai Intensă Rețetă de Salată Picantă

Cea mai Intensă Rețetă de Salată Picantă

Recipe by vk

Salata picantă în borcan este o explozie de arome care aduce prospețime și gust picant în meniul tău. Picăreala combină legume precum ardei iuți, ardei gras, kapia, ceapă și oțet, asezonate cu condimente pentru un gust intens. Poți pregăti ușor această salată și o păstrezi la îndemână pentru a o servi ca aperitiv, alături de carne sau în salate. Pe lângă savoare, salata oferă beneficii pentru sănătate datorită vitaminelor din legume și efectelor ardeilor iuți asupra metabolismului.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1 kg 1 ardei gras galben

  • 1 kg 1 ardei kapia

  • 1 kg 1 ceapă

  • 500 g 500 ardei iute

  • 150 g 150 zahăr

  • frunze de dafin

  • lingură muștar boabe

  • lingură rasă boabe de piper

  • 50 g 50 sare de murături

  • 500 ml 500 oțet de 9 grade

  • 300 ml 300 apă

Directions

  • Curăță și taie 1 kg de ardei gras (galben, alb, verde, portocaliu) în fâșii de aproximativ 1 cm lățime. Curăță și taie 1 kg de ardei kapia în fâșii similare.
  • Curăță 1 kg de ceapă și taie-o fideluță (subțire). Taie 500 g de ardei iute, curățând semințele și nervurile dacă nu vrei un gust prea intens.
  • Într-o oală mare, adaugă ardeii și ceapa tăiați. Adaugă 150 g de zahăr, 4 frunze de dafin, 1 lingură de boabe de muștar, 1 lingură de boabe de piper și 50 g de sare (pentru murături).
  • Toarnă 500 ml de oțet (de 9 grade) și 300 ml de apă. Amestecă totul bine și lasă ingredientele să se marineze și să lase zeamă.
  • Pune tot amestecul pe foc și lasă să fiarbă la foc mare. După ce începe să fiarbă, lasă-l să fiarbă timp de 2-3 minute pentru a înmuia ușor legumele, fără a le găti complet.
  • Sterilizează borcanele în cuptor la 150°C timp de 15 minute. Pune legumele fierbinți în borcane sterilizate, lăsând lichidul la final. Umple borcanele cu lichidul rezultat până la buza borcanului.
  • Strânge capacele bine și lasă borcanele să se răcească treptat. Salata picantă este gata pentru iarnă și poate fi servită cu friptură, ciorbe sau alte mâncăruri tradiționale.

Related Posts

Cireșată – Lichior aromat, echilibrat și delicios

mai 28, 2025

Cornată – Lichior fin cu gust aparte, preferatul doamnelor

mai 28, 2025

Nucata – Lichiorul din nuci verzi cu multiple beneficii

mai 28, 2025

Remediu natural SUPER eficient în lupta cu virozele și răceala – Absolut GENIAL

octombrie 24, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Păstăi cu Usturoi și Mărar – Fasole Verde cu Usturoi – Rețeta Bunicii DE POST

Cină / Prânz

Ostropel Oltenesc de iepure – Friptură de iepure cu usturoi – Gustoasă și savuroasă

Vă voi arăta pas cu pas cum să preparați o friptură de iepure cu usturoi…

Cină / Prânz

Pui la Cuptor | Coquelet Umplut la Cuptor | Pui la Cuptor cu Cartofi | Friptură Pui

Cină / Prânz

Lapte Acru din lapte de vacă cu Mămăligă – Iaurt cremos de casă – Doamne… bine mai arată!

Am preparat rețeta de lapte acru a bunicii, acompaniat de o mămăligă autentică. Este un…

Cină / Prânz

Am ciuperci și n-am smântână, oare iese ciulama? DE POST

Cină / Prânz

Sos Bechamel | Fond Alb | Rețeta Pas cu Pas | Piept de Rață cu Sos

Salate

Cum se Repară Maioneza Tăiată | Cum se Repară Salata de Icre | Cum Repari Sosul de Usturoi

Borș

Borș de Vițel [Ciorbă de Văcuță] cu Carne Tocată

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.