• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Piept de Pui la cuptor cu Parmezan – O explozie de arome într-o singură farfurie, care te va transporta direct în inima Italie
Cină / Prânz

Piept de Pui la cuptor cu Parmezan – O explozie de arome într-o singură farfurie, care te va transporta direct în inima Italie

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Pollo alla Parmigiana

Pollo alla Parmigiana

Recipe by vk

Salutare, iubitori ai bucătăriei italiene! Astăzi vă aduc Pollo alla Parmigiana, un clasic italian plin de arome, care vă va transporta direct în Italia!
Șnițele de pui pane, acoperite cu sos de roșii și parmezan, coapte până la o crustă aurie și crocantă. Sunteți gata să vă bucurați de acest deliciu?

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Ingrediente pentru Pui cu parmezan:
  • 300 g 300 cașcaval

  • 250 g 250 parmezan

  • 1 1 legătură pătrunjel

  • 1 kg 1 piept de pui

  • 3 3 ouă

  • 150 g 150 făină albă de grâu

  • 150 g 150 pesmet

  • 1 1 linguriță busuioc uscat

  • 1/2 1/2 linguriță boia dulce

  • 1 1 linguriță ierburi de provance (rozmarin, cimbru,salvie)

  • 1 1 vârf cuțit fulgi de ardei iute

  • 1 1 linguriță piper

  • 1 1 linguriță sare

  • Pentru sos:
  • 1 1 conservă roși în suc propriu

  • 300 ml 300 suc de roșii

  • 1 1 ceapă mică

  • 4 4 căței de usturoi

  • 1 1 linguriță busuioc uscat

  • 1/2 1/2 linguriță ierburi de provance

  • 1/2 1/2 linguriță fulgi de ardei iute

  • 1/2 1/2 linguriță boia dulce

  • 60 ml 60 ulei de măsline

  • 1 1 vârf linguriță piper

  • 3 g 3 sare

Directions

  • Ia aproximativ 1 kg de piept de pui și, dacă dorești, taie-l pentru a obține grosimea dorită.
  • Pune fiecare bucată de piept între două bucăți de hârtie de copt și aplatizează-le ușor.
  • Presară sare și piper pe ambele părți ale fiecărei bucăți.
  • Bate 4 ouă cu un praf de sare, piper și puțin ardei iute.
  • Într-un castron separat, pune făina, iar într-un alt castron întins adaugă pesmet, busuioc uscat și ierburi de Provence.
  • Într-o cratiță, încinge 60 ml de ulei de măsline și adaugă 4 căței de usturoi tocați grosier. Lasă 1 minut până usturoiul își eliberează aroma.
  • Adaugă o ceapă mică tocată grosier și puțină sare. Amestecă până ce ceapa se rumenește.
  • Adaugă roșii în suc propriu și zdrobește-le ușor, apoi adaugă busuioc, ierburi de Provence și puțin ardei iute. Gătește la foc mic 15-20 de minute.
  • Treci fiecare bucată de piept de pui prin făină, apoi prin ou, și în final prin pesmet. Dacă dorești, adaugă puțin parmezan în pesmet.
  • Încinge o tigaie cu aproximativ 1 cm de ulei și prăjește puiul până devine auriu, apoi scoate-l și lasă-l să se scurgă pe un grătar.
  • Într-o tavă, pune câteva linguri de sos, așază bucățile de pui și adaugă restul de sos deasupra.
  • Presară mozzarella, pătrunjel și parmezan și dă la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 12-15 minute, până când brânza se topește și se rumenește.
  • Poți servi puiul cu paste trase în unt, sare și piper.

Related Posts

Rețetă de dietă – Mic Dejun La Cuptor cu ouă și legume – Sănătos și Delicios

iunie 16, 2025

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Hamsii prăjite ca la mare – Gustare crocantă și savuroasă

Ciorbă / Supă / Borș

Mâncare de Dietă – Cea mai DELICIOASĂ Rețetă cu Pește – Supă de Pește cu Legume

Cină / Prânz

Pârjoluțe de orez cu carne de pui – O combinație delicioasă pentru o masă savuroasă

Cină / Prânz

Mâncărică de ardei copți, cu roșii și ceapă 

Cină / Prânz

Sushi de casă cu Ghimbir murat și Wasabi | Rețeta Sushi

Prăjituri / Dulciuri

Crocant: Baton de Caramel cu Susan și Alune – Rețetă Simplă și Delicioasă

Sărbători de Iarnă

Rețetă Rapidă de BACON adevărat! Vei uita să mai cumperi din magazin

Prăjituri / Dulciuri

Înghețată de căpșuni și banane – Secretul se află într-un singur ingredient

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.