• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Pilaf (de Orez) cu URZICI de POST sau VEGAN
Cină / Prânz

Pilaf (de Orez) cu URZICI de POST sau VEGAN

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Pilaf (de Orez) cu URZICI de POST sau VEGAN

Pilaf (de Orez) cu URZICI de POST sau VEGAN

Recipe by vk

Acest pilaf cu urzici este nu numai sănătos și plin de nutrienți, dar și extrem de aromat și satisfăcător. Este o alegere perfectă pentru o masă de post sau pentru a adăuga un plus de culoare și savoare oricărei mese. Poftă bună!

Print

Ingredients

  • 500 g 500 urzici spălate, curățate bine

  • 200 g 200 orez spălat în 3-4 ape și lăsat la înmuiat

  • 2 2 cepe medii

  • 100 g 100 morcov

  • 1 1 ardei kapia/ardei gras/gogoșar

  • 40 ml 40 ulei de floarea soarelui

  • 4-5 4-5 căței de usturoi

  • 1 1 lingură de sare sau după gust

  • 1/2 1/2 linguriță de piper proaspăt râșnit

  • opțional o legătură de pătrunjel verde

Directions

  • Într-o oală mare, aduce la fierbere apă cu o lingură de sare.
  • Adaugă urzicile și lasă-le să stea în infuzie pentru aproximativ 10 minute. Aceasta va ajuta la păstrarea culorii vii și la extragerea aromei.
  • Încinge uleiul într-o cratiță largă.
  • Adaugă ceapa și sarea, lăsând-o să devină transparentă.
  • Adaugă usturoiul, morcovul și piperul, lăsând totul să se călească împreună timp de câteva minute.
  • Adaugă orezul înmuiat și scurs, amestecând pentru a-l acoperi uniform cu ulei și arome.
  • Adaugă treptat infuzia de urzici, lăsând orezul să absoarbă lichidul înainte de a adăuga mai mult. Continuă acest proces până când orezul este aproape gătit.
  • Adaugă ardeiul capia și lasă-l să se gătească pentru câteva minute.
  • Înainte de a opri focul, adaugă urzicile scurse și frunzele de pătrunjel tocate, amestecând bine pentru a distribui uniform verdețurile.

Recipe Video

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete pentru Iarnă

Mere la borcan pe iarnă – Cea mai bună metodă de conservare?!

Cină / Prânz

Mușchiuleț suculent de purcel – O rețetă care va revoluționa modul în care privești carnea de porc

Cină / Prânz

FRIPTURĂ DE PUI LA CUPTOR | Piure de Cartofi Dulci | SOS DE USTUROI LIBANEZ | MAIONEZĂ DE USTUROI

Cină / Prânz

Mâncare de Ciuperci Pleurotus în UNT – Rețetă de Ciuperci la Tigaie

Prăjituri / Dulciuri

Budincă de Orez fără zahăr – Îmbogățită cu compot de mere și stafide

Cină / Prânz

ȘNIȚEL din INIMI de CURCAN – Inimi de Curcan Crocante

Post

Combină-le și o să te lingi pe degete – Salată cu cartofi și varză murată DE POST

Cină / Prânz

Nu mă pot sătura, doar două ingrediente cheie și sarmalele îs poveste

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.