
Pilaf (de Orez) cu URZICI de POST sau VEGAN
Recipe by CristinaAcest pilaf cu urzici este nu numai sănătos și plin de nutrienți, dar și extrem de aromat și satisfăcător. Este o alegere perfectă pentru o masă de post sau pentru a adăuga un plus de culoare și savoare oricărei mese. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
500 g 500 urzici spălate, curățate bine
200 g 200 orez spălat în 3-4 ape și lăsat la înmuiat
2 2 cepe medii
100 g 100 morcov
1 1 ardei kapia/ardei gras/gogoșar
40 ml 40 ulei de floarea soarelui
4-5 4-5 căței de usturoi
1 1 lingură de sare sau după gust
1/2 1/2 linguriță de piper proaspăt râșnit
opțional o legătură de pătrunjel verde
Directions
- Într-o oală mare, aduce la fierbere apă cu o lingură de sare.
- Adaugă urzicile și lasă-le să stea în infuzie pentru aproximativ 10 minute. Aceasta va ajuta la păstrarea culorii vii și la extragerea aromei.
- Încinge uleiul într-o cratiță largă.
- Adaugă ceapa și sarea, lăsând-o să devină transparentă.
- Adaugă usturoiul, morcovul și piperul, lăsând totul să se călească împreună timp de câteva minute.
- Adaugă orezul înmuiat și scurs, amestecând pentru a-l acoperi uniform cu ulei și arome.
- Adaugă treptat infuzia de urzici, lăsând orezul să absoarbă lichidul înainte de a adăuga mai mult. Continuă acest proces până când orezul este aproape gătit.
- Adaugă ardeiul capia și lasă-l să se gătească pentru câteva minute.
- Înainte de a opri focul, adaugă urzicile scurse și frunzele de pătrunjel tocate, amestecând bine pentru a distribui uniform verdețurile.