• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Pizza țărănească pe bune – Pizza pe blat de mămăligă cu cârnați afumați
Cină / Prânz

Pizza țărănească pe bune – Pizza pe blat de mămăligă cu cârnați afumați

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Pizza pe blat de mămăligă

Pizza pe blat de mămăligă

Recipe by vk

Pizza cu blat de mămăligă – o reinterpretare delicioasă a clasicului italian!

Descoperă o bază crocantă și aromată din mămăligă, acoperită cu sos de roșii, mozzarella cremoasă și toppinguri alese după preferințe. Combinația dintre gustul autentic al mămăligii și aromele intense va surprinde pe toată lumea.

Simplu de preparat și ideală pentru orice ocazie, această pizza va deveni rapid favorita ta! Adaugă brânză rasă sau ierburi aromatice în mămăligă pentru un plus de savoare!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1 l 1 apă

  • 150 g 150 mălai

  • 200 g 200 mușchiuleț afumat

  • 200 g 200 cârnați afumați

  • 150 g 150 mozzarella

  • 150 g 150 cașcaval

  • 200 ml 200 sos pentru pizza

  • 1 1 lingură ulei de măsline

  • 1 1 linguriță sare

Directions

  • Fierbe apa într-o cratiță, adaugă sarea și amestecă.
  • Încorporează treptat făina de porumb, amestecând continuu cu un tel pentru a evita cocoloașele.
  • Fierbe mămăliga la foc mic, amestecând ocazional, timp de aproximativ 10 minute. Aluatul trebuie să fie moale și ușor de întins.
  • Unge o tavă rotundă sau dreptunghiulară cu ulei de măsline. Toarnă mămăliga în tavă și niveleaz-o într-un strat uniform de aproximativ 1 cm grosime.
  • Întinde sosul de pizza peste stratul de mămăligă.
  • Adaugă uniform mușchiulețul și cârnații feliați.
  • Presară mozzarella și cașcavalul ras pe deasupra.
  • Preîncălzește cuptorul la 200°C (căldură de sus și jos).
  • Coace pizza timp de 15-20 de minute, până când brânza se gratinează frumos, iar blatul de mămăligă capătă o crustă ușoară la bază.
  • Dacă este nevoie, ridică tava pe un nivel superior și mai lasă 2-3 minute pentru o crustă aurie.
  • Porționează pizza cât este fierbinte. Servește-o imediat, cu sos de pizza alături.
  • Pentru un plus de savoare, adaugă câteva frunze de busuioc proaspăt.

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Salată cu Ton Dulce Acrișoară – Rețetă de Slăbit – Ton cu Maioneză și Porumb

Ce poți spune când ai în față o astfel de delicatesă?

Cină / Prânz

Gulaș Unguresc de Vită cu Cartofi și Găluști | Rețeta Gulaș Unguresc Tradițională

Cină / Prânz

Salată Libaneză Tabbouleh cu Bulgur

Cină / Prânz

Bulz – Mâncarea tradițională românească pe care trebuie să o încerci

Prăjituri / Dulciuri

Rețetă delicioasă de placintă rapidă cu iaurt – Gătit simplu și savuros

Cină / Prânz

O rețetă de Cașcaval pane rapidă și delicioasă

Cină / Prânz

FRIPTURĂ DE PUI LA CUPTOR | Piure de Cartofi Dulci | SOS DE USTUROI LIBANEZ | MAIONEZĂ DE USTUROI

Prăjituri / Dulciuri

Chec Pufos cu Portocale – Cu doar două Portocale, faci un desert simplu și rapid 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.