
Pizza pe blat de mămăligă
Recipe by vkPizza cu blat de mămăligă – o reinterpretare delicioasă a clasicului italian!
Descoperă o bază crocantă și aromată din mămăligă, acoperită cu sos de roșii, mozzarella cremoasă și toppinguri alese după preferințe. Combinația dintre gustul autentic al mămăligii și aromele intense va surprinde pe toată lumea.
Simplu de preparat și ideală pentru orice ocazie, această pizza va deveni rapid favorita ta! Adaugă brânză rasă sau ierburi aromatice în mămăligă pentru un plus de savoare!
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
1 l 1 apă
150 g 150 mălai
200 g 200 mușchiuleț afumat
200 g 200 cârnați afumați
150 g 150 mozzarella
150 g 150 cașcaval
200 ml 200 sos pentru pizza
1 1 lingură ulei de măsline
1 1 linguriță sare
Directions
- Fierbe apa într-o cratiță, adaugă sarea și amestecă.
- Încorporează treptat făina de porumb, amestecând continuu cu un tel pentru a evita cocoloașele.
- Fierbe mămăliga la foc mic, amestecând ocazional, timp de aproximativ 10 minute. Aluatul trebuie să fie moale și ușor de întins.
- Unge o tavă rotundă sau dreptunghiulară cu ulei de măsline. Toarnă mămăliga în tavă și niveleaz-o într-un strat uniform de aproximativ 1 cm grosime.
- Întinde sosul de pizza peste stratul de mămăligă.
- Adaugă uniform mușchiulețul și cârnații feliați.
- Presară mozzarella și cașcavalul ras pe deasupra.
- Preîncălzește cuptorul la 200°C (căldură de sus și jos).
- Coace pizza timp de 15-20 de minute, până când brânza se gratinează frumos, iar blatul de mămăligă capătă o crustă ușoară la bază.
- Dacă este nevoie, ridică tava pe un nivel superior și mai lasă 2-3 minute pentru o crustă aurie.
- Porționează pizza cât este fierbinte. Servește-o imediat, cu sos de pizza alături.
- Pentru un plus de savoare, adaugă câteva frunze de busuioc proaspăt.