• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Plăcintă cu Dovleac [STRATURI] Fără Aluat | Prăjitură de Brânză cu Dovleac
Prăjituri / Dulciuri

Plăcintă cu Dovleac [STRATURI] Fără Aluat | Prăjitură de Brânză cu Dovleac

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Plăcintă cu Dovleac [STRATURI] Fără Aluat | Prăjitură de Brânză cu Dovleac

Plăcintă cu Dovleac [STRATURI] Fără Aluat | Prăjitură de Brânză cu Dovleac

Recipe by vk

Prajitura de branza cu dovleac e foarte gustoasa, are un gust deosebit de fin si aromat. Este o placere sa o mananci si sa o faci. Reteta este foarte simpla, ingredientele accesibile, iar gustul este divin.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Cremă de bostan pentru plăcintă:
  • 4-5 kg 4-5 bostan de copt (dovleac)

  • 2 2 pliculețe zahăr vanilat

  • 1/2 1/2 linguriță de scorțișoară

  • coaja rasă de la o lămâie

  • Cremă de brânză pentru prăjitură:
  • 1 kg 1 brânză dulce de vaci (brânză scoaptă)

  • 3 3 ouă întregi

  • 150 g 150 zahăr

  • 2 g 2 sare

  • 2 2 pliculețe de zahăr vanilat/esență/extract de vanilie

  • 30 g 30 lapte praf

  • 100 g 100 făină (dacă compoziția este prea moale se mai adaugă făină, până la consistența dorită)

  • 200 ml 200 lapte

  • 1 1 pliculeț praf de copt

Directions

  • Tăiați bostanul copt în jumătate și scoateți semințele. Puteți pune semințele deoparte pentru a le usca și a le folosi ulterior.
  • Dacă doriți, îndepărtați vițele din interiorul bostanului.
  • Într-un bol mai mare, combinați cele 3 ouă, vârful de sare, zahărul și zahărul vanilat.
  • Amestecați bine până când zahărul se topește.
  • Adăugați laptele praf (opțional) și amestecați din nou.
  • Încorporați făina treptat și amestecați până obțineți o compoziție omogenă.
  • Adăugați laptele (posibil să aveți nevoie de mai mult decât cei 100 ml) și praful de copt. Continuați să amestecați până compoziția devine similară cu smântâna lichidă.
  • Dacă doriți, puteți adăuga și puțină scorțișoară și coajă de lămâie pentru a aromatiza aluatul.
  • Într-o tavă acoperită cu folie de copt, turnați un polonic de compoziție albă, apoi unul de compoziție cu bostan. Continuați cu straturile până se termină compozițiile.
  • Bateți ușor tava pe masă pentru a obține o planeitate.
  • Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius, cu căldură de sus și de jos.
  • Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 35-40 de minute sau până când este coaptă și auriu-brună.
  • Verificați coacerea cu o scobitoare sau cuțit; acesta trebuie să iasă curat atunci când este introdus în mijlocul plăcintei.
  • Lăsați plăcinta să se răcească puțin înainte de a o tăia în bucăți.

Recipe Video

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete pentru Iarnă

Fasole verde la Borcan – Fasole păstăi cu usturoi – Garantat țin toată Iarna

Atât fasolea verde cât și cea galbenă pot fi conservate cu succes în borcane pentru…

Cină / Prânz

Frittata cu varză – Mâncarea care te va face să uiți de toate dietele

Cel mai Simplu și Ieftin Platou cu Brânzeturi gata în 5 minute

Prăjituri / Dulciuri

Mălai Dulce sau Alivenci -„Chec” cu mălai la cuptor – Un desert pe cât de simplu, pe atât de special

Dacă ești în căutarea unui desert rapid de preparat, cu un gust echilibrat și o…

Mâncare de Paște

Tartă cu Smântână | Pască cu Smântână | Cum se Face Pasca cu Smântână

Cină / Prânz

Paste cu sos de ceapă – Cel mai bun sos de ceapă pentru paste, garantat

Prăjituri / Dulciuri

Budincă de Mango cu Chia – Desertul care te va Face să spui ‘Yummy!’

Cină / Prânz

Friptură de Vită | Steak de Vită | Cum se Alege? | Cum se Prepară?

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.