![Plăcintă cu Dovleac [STRATURI] Fără Aluat | Prăjitură de Brânză cu Dovleac](https://ed8x7xgerv7.exactdn.com/wp-content/uploads/2024/01/maxresdefault-36.jpg?strip=all&lossy=1&resize=530%2C530&ssl=1)
Plăcintă cu Dovleac [STRATURI] Fără Aluat | Prăjitură de Brânză cu Dovleac
Recipe by CristinaPrajitura de branza cu dovleac e foarte gustoasa, are un gust deosebit de fin si aromat. Este o placere sa o mananci si sa o faci. Reteta este foarte simpla, ingredientele accesibile, iar gustul este divin.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Cremă de bostan pentru plăcintă:
4-5 kg 4-5 bostan de copt (dovleac)
2 2 pliculețe zahăr vanilat
1/2 1/2 linguriță de scorțișoară
coaja rasă de la o lămâie
- Cremă de brânză pentru prăjitură:
1 kg 1 brânză dulce de vaci (brânză scoaptă)
3 3 ouă întregi
150 g 150 zahăr
2 g 2 sare
2 2 pliculețe de zahăr vanilat/esență/extract de vanilie
30 g 30 lapte praf
100 g 100 făină (dacă compoziția este prea moale se mai adaugă făină, până la consistența dorită)
200 ml 200 lapte
1 1 pliculeț praf de copt
Directions
- Tăiați bostanul copt în jumătate și scoateți semințele. Puteți pune semințele deoparte pentru a le usca și a le folosi ulterior.
- Dacă doriți, îndepărtați vițele din interiorul bostanului.
- Într-un bol mai mare, combinați cele 3 ouă, vârful de sare, zahărul și zahărul vanilat.
- Amestecați bine până când zahărul se topește.
- Adăugați laptele praf (opțional) și amestecați din nou.
- Încorporați făina treptat și amestecați până obțineți o compoziție omogenă.
- Adăugați laptele (posibil să aveți nevoie de mai mult decât cei 100 ml) și praful de copt. Continuați să amestecați până compoziția devine similară cu smântâna lichidă.
- Dacă doriți, puteți adăuga și puțină scorțișoară și coajă de lămâie pentru a aromatiza aluatul.
- Într-o tavă acoperită cu folie de copt, turnați un polonic de compoziție albă, apoi unul de compoziție cu bostan. Continuați cu straturile până se termină compozițiile.
- Bateți ușor tava pe masă pentru a obține o planeitate.
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius, cu căldură de sus și de jos.
- Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 35-40 de minute sau până când este coaptă și auriu-brună.
- Verificați coacerea cu o scobitoare sau cuțit; acesta trebuie să iasă curat atunci când este introdus în mijlocul plăcintei.
- Lăsați plăcinta să se răcească puțin înainte de a o tăia în bucăți.