• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Plăcintă cu lavaș și brânză – Nu există o combinație mai bună
Cină / Prânz

Plăcintă cu lavaș și brânză – Nu există o combinație mai bună

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Plăcintă cu lavaș și brânză

Plăcintă cu lavaș și brânză

Recipe by vk

Plăcintă cu lavaș și brânză – rapidă, crocantă și delicioasă!

O combinație perfectă între lavaș crocant și umplutură cremoasă de brânză, gata în doar câteva minute! Simplă, versatilă și perfectă pentru orice masă, această plăcintă poate fi personalizată cu măsline, ceapă verde sau carne tocată.

După ce o încerci, va deveni preferata ta pentru cine rapide! Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 4 4 foi lavaș

  • 200 g 200 brânză sărată

  • 200 g 200 brânză de vaci

  • 200 ml 200 lapte rece

  • 300 g 300 iaurt grecesc

  • 50 g 50 unt

  • 6 6 ouă

Directions

  • Într-un bol mare, sfărâmă 200 g de brânză sărată și 200 g de brânză de vaci. Adaugă 300 g de iaurt grecesc (10% grăsime), 6 ouă și 250 ml de lapte rece. Amestecă bine cu un mixer până obții o compoziție omogenă.
  • Unge o tavă cu puțin unt și așază foile de lavaș în ea, pliate în valuri. Dacă sunt rupte, nu e problemă – le poți aranja astfel încât să acopere întreaga tavă.
  • Toarnă amestecul de brânză și ouă peste lavaș, asigurându-te că se distribuie uniform. Presară 50 g de unt tăiat bucățele deasupra pentru un aspect lucios și o textură mai fragedă.
  • Preîncălzește cuptorul la 180°C, căldură sus-jos. Introdu tava și coace plăcinta timp de 40-45 de minute, până capătă o crustă aurie. Dacă vezi că se rumenește prea repede, poți acoperi cu folie de aluminiu.
  • După ce o scoți din cuptor, las-o să se odihnească timp de 30 de minute, acoperită cu un ștergar, pentru a deveni mai fragedă.

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Salate

Salată de Sfeclă Roșie cu Cartof și Ou – Gust, Culoare și Sănătate

Prăjituri / Dulciuri

Melcișori cu Nucă – Rapid, Simplu și Delicios – Cel mai bun desert cu NUCĂ!?

Da, ai auzit bine! Acești melcișori cu nucă sunt nu doar delicioși, dar și ușor…

Ciorbă / Supă / Borș

Supă cremă de ceapă – Fină și catifelată, cremoasă, ușor caramelizată

Cină / Prânz

Sos Bechamel | Fond Alb | Rețeta Pas cu Pas | Piept de Rață cu Sos

Cină / Prânz

Friptură de Vită | Steak de Vită | Cum se Alege? | Cum se Prepară?

Cină / Prânz

Costiță cu fasole în doar câteva minute – Rețeta rapidă și delicioasă 

Iată ce ingrediente îți sunt necesare pentru această rețetă: costiță de porc, fasole boabe, ceapă,…

Prăjituri / Dulciuri

Tartă rapidă de mere la cuptor

Cină / Prânz

Papricaș de Pui – Arată nemaipomenit – Gustul e nemaipomenit

Pentru această rețetă, am folosit un pui întreg, am combinat tot ce e mai bun…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.