Plăcinte cu brânză, Rețeta SIMPLĂ de Plăcintă cu Brânză Sărată cu Ceapă și Mărar
Recipe by CristinaAceastă plăcintă sărată cu brânză și verdeață este o rețetă tradițională, savuroasă, care poate fi adaptată după preferințele fiecăruia adăugând diferite tipuri de brânză sau verdeață. Este o alegere perfectă pentru o masă în familie sau pentru a impresiona oaspeții cu o gustare sățioasă și plină de aromă.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Aluat pentru plăcinte cu brânză:
700 g 700 făina de grâu
300-400 300-400 apă pentru aluat
albușuri de ou
10 g 10 sare
20 ml 20 ulei pentru aluat
150 g 150 unt topit
50 ml 50 ulei fl. soare
- Umplutura pentru plăcinte cu brânză;
500 g 500 brânză scoaptă de vaci (mai uscată)
200 g 200 brânză sau telemea de oaie
linguriță de piper, opțional
ouă
legătură bună de mărar proaspăt
legături de ceapă verde
Directions
- Într-un bol al unui mixer, combinați făina, sarea, albușurile, uleiul și adăugați apa treptat până la obținerea unei consistențe elastice și maleabile. Frământați aproximativ 15 minute.
- Într-un bol mare, amestecați brânza de vaci, brânza de oi sau telemea, ceapa verde, mărarul, piperul și ouăle până când compoziția devine omogenă.
- Împărțiți aluatul în bucăți egale și formați biluțe. Aplatizați fiecare biluță într-o formă rotundă, ungeți cu amestecul de ulei și unt topit.
- Puneți umplutura pe jumătate din suprafața aluatului, apoi pliați, formând o plăcintă.
- Repetați procesul pentru toate biluțele de aluat.
- Preîncălziți cuptorul la 200°C. Așezați plăcintele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt.
- Coaceți la 200°C pentru aproximativ 40 de minute sau până când plăcintele devin aurii și crusta crocantă.
- Lăsați plăcintele să se răcorească puțin înainte de servire. Sunt delicioase atât calde, cât și reci, și pot fi servite ca aperitiv sau gustare principală.