
Prăjitură cu Iaurt și Vișine
Recipe by vkCauți o prăjitură simplă și delicioasă? Prăjitura pufoasă cu iaurt și vișine este alegerea perfectă! Gustul dulce-acrișor al vișinelor se îmbină cu textura aerată a prăjiturii, oferindu-ți un desert răcoros și savuros. Perfectă cu înghețată de vanilie sau ceai, această prăjitură te va cuceri!
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Ingrediente pentru Prăjitură cu iaurt și vișine:
750 g 750 vișine congelate
150 ml 150 apă
150 g 150 zahăr
80 g 80 amidon de porumb
3 g 3 ălbenușuri de ou
un praf de sare
80 g 80 zahăr vanilat/vanilinat
100 g 100 unt topit
250 g 250 făină albă
- Ingrediente pentru cremă:
600 g 600 iaurt grecesc
50 g 50 amidon de porumb
1 1 fiolă esență de vanilie
3 3 albușuri de ou
un praf de sare
150 g 150 zahăr tos
Directions
- Folosește 750 g de vișine congelate (sau proaspete). Pune-le într-o oală împreună cu 150 ml de apă și 150 g de zahăr.
- Pune totul pe foc și amestecă până când zahărul se dizolvă. Fii atent să nu fierbi prea mult vișinele pentru a păstra culoarea lor intensă.
- Dizolvă 80 g de amidon de porumb în puțină apă și adaugă-l peste vișine. Amestecă constant până când compoziția se îngroașă (aproximativ 7 minute). Lasă vișinele să se răcească.
- Într-un bol, amestecă 3 gălbenușuri de ou cu un praf de sare. Adaugă 80 g de zahăr vanilat și amestecă până obții o consistență de maioneză.
- Încorporează 100 g de unt topit (82% grăsime) și amestecă bine. Adaugă 250 g de făină și amestecă până obții un aluat sfărâmicios.
- Împachetează aluatul în folie de plastic și lasă-l la congelator până când e gata crema.
- Într-un bol, adaugă 600 g de iaurt grecesc (10% grăsime) și 50 g de amidon de porumb. Amestecă bine. Adaugă o fiolă de esență de vanilie (sau zahăr vanilat) și continuă să amesteci.
- Într-un alt bol, bate 3 albușuri de ou cu un praf de sare până obții o spumă fermă. Încorporează treptat 150 g de zahăr tos în spuma de albușuri și bate până devine lucioasă și fermă. Încorporează ușor albușurile bătute în crema de iaurt.
- Întinde aluatul răcit într-o tavă rotundă (25 cm diametru), tapetată cu hârtie de copt. Toarnă vișinele răcite peste aluat, apoi adaugă crema de iaurt deasupra vișinelor. Rade restul de aluat deasupra cremei.
- Preîncălzește cuptorul la 180°C și coace prăjitura timp de 40-50 de minute, până devine aurie.
- Lasă prăjitura să se răcorească în cuptor pentru aproximativ 50 de minute.
- Scoate prăjitura din tavă, pudrează cu zahăr vanilat și taie în felii generoase.