
Prăjitură de casă simplă și rapidă cu lămâie și portocală – Rețetă FRESH
Recipe by vkIată aici o prăjitură de casă simplă și rapidă cu lămâie și portocală. O rețetă de desert fresh, o rețetă care merită cu siguranță. Așa că, haideți să pregătim împreună acestă tartă cu un gust fresh de lămâie și portocală!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Ingrediente tartă de primăvară cu lămâie și portocală
2 2 lămâie
2 2 portocale
- Pentru sirop:
110 g 110 zahăr
110 g 110 zahăr
100 ml 100 apă
2 2 linguri suc de portocale
Feliile de lămâie și portocală
- Pentru aluat:
3 3 ouă
1 1 vârf linguriță sare
150 g 150 zahăr
1 1 fiolă esență de vanilie;
Coaja de 1/2 portocală rasă
2 2 linguri suc de portocale
150 ml 150 ulei
80 g 80 iaurt grecesc
170 g 170 făină
10 g 10 praf de copt
Directions
- Într-o oală, combina 110 g de zahăr cu 100 ml apă și 2 linguri de suc de portocale, și lasă să fiarbă până se formează un sirop.
- Taie portocalele și lămâia în felii de 3-4 mm și înlătură sâmburii.
- Fierbe o parte din portocale și lămâie în sirop pentru aproximativ 1 minut, apoi scoate-le și păstrează-le pentru decor.
- Amestecă 3 ouă cu un praf de sare, 150 g zahăr, esență de vanilie, coaja rasă de portocală, 2 linguri de suc de portocale, uleiul și iaurtul grecesc.
- Adaugă făina și praful de copt, amestecând până la omogenizare.
- Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, așază feliile de fructe, turnând peste ele aluatul.
- Coace la 180 de grade Celsius pentru 30-40 de minute.
- După coacere, lasă prăjitura să se răcorească, apoi toarnă siropul peste ea.