• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Prăjitură de VIS cu Mere Caramelizate – Secretul unui Desert IREZISTIBIL
Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură de VIS cu Mere Caramelizate – Secretul unui Desert IREZISTIBIL

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Prăjitură de VIS cu Mere Caramelizate - Secretul unui Desert IREZISTIBIL

Prăjitură de VIS cu Mere Caramelizate – Secretul unui Desert IREZISTIBIL

Recipe by vk

Dacă sunteți în căutarea unui desert care să impresioneze atât prin aspect, cât și prin gust, ați nimerit în locul perfect. Această prăjitură combină savoarea merelor proaspăt culese cu dulceața caramelului topit, creând o simfonie de arome ce vă va transporta într-o poveste culinară de neuitat. De-a lungul anilor, am experimentat numeroase rețete de prăjituri cu mere, dar aceasta… aceasta e cu adevărat specială! Și pentru că vreau să împărtășesc cu voi fiecare secret al acestei delicii, am pregătit prăjitura, pas cu pas, astfel încât să puteți reproduce această capodoperă în confortul propriei bucătării.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1 kg 1 de mere dulci

  • 150 g 150 zahăr pudră

  • 1 1 lingură apă

  • 100 g 100 unt topit

  • 1/2 1/2 linguriță scorțișoară

  • 1 1 pachet aluat foietaj

  • 1 1 gălbenuș de ou

  • 1 1 lingură lapte

  • 1 l 1 apă

Directions

  • Folosind o mandolină, tăiați merele în felii subțiri. Continuați până când aveți suficiente feliuțe pentru a umple șase forme de savarină.
  • Într-o cratiță, adăugați zahărul pudră și apa. Lăsați la foc mic până când zahărul capătă o culoare ușor rumenie. Opriți focul și adăugați untul, amestecând bine. Adăugați scorțișoara și amestecați.
  • Ungeți formele de savarină cu caramel. Așezați strat după strat feliile de măr în fiecare formă, apoi turnați restul de caramel peste mere.
  • Tăiați aluatul foietaj în forme suficient de mari pentru a acoperi merele. Sigilați bine marginile și înțepați aluatul cu o furculiță.
  • Puneți formele într-o tavă cu un grătărel și adăugați apă călduță în tavă (aproximativ 1 litru). Coaceți la cuptor preîncălzit la 160 de grade Celsius, timp de aproximativ 1 oră și 10 minute. Acoperiți cu folie de aluminiu dacă se rumenesc prea tare.
  • Lăsați prăjiturile să se răcească în forme pentru aproximativ 5 minute, apoi scoateți-le pe o farfurie. Serviți cu înghețată și caramel pentru un plus de gust.

Recipe Video

Related Posts

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025

Cea Mai Ușoară Plăcintă Cu Brânză – 3 Pași Simpli, Rezultat Delicios

mai 12, 2025

Rețeta De Halva Pe Care N-ai Încercat-o Încă – Cu Bezea – Halva Meringue

mai 5, 2025

Desertul Care Cucerește Lumea – Rețeta De Tiramisu Original 

aprilie 28, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Delicatesă cu vinete și ouă – Menemen, un deliciu turcesc

Borș

Borș de Vițel [Ciorbă de Văcuță] cu Carne Tocată

Cină / Prânz

Ciulama de pui – Originală

Mâncare de Paște

Vrei O Pască Ușoară Și Rapidă? Încearcă Varianta Fără Aluat – Pască cu brânză

Prăjituri / Dulciuri

Crocant: Baton de Caramel cu Susan și Alune – Rețetă Simplă și Delicioasă

Rețete pentru Iarnă

Varza Murată – Varză tăiată fideluțe la borcan – Rețetă pentru iarnă

O rețetă de varză acră de neuitat: Varză Murață Tăiată Fideluțe, ideală pentru iarnă sau…

Post

Gata cu munca, un nou început!? Ceai de Tei terapie pentru suflet

Salate

Cea mai cremoasă Salată Coleslaw – Cremoasă, crocantă și plină de savoare, gata în 5 minute

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.