• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Prăjitura perfectă din 2 ingrediente – Prăjitură cu ciocolată
Prăjituri / Dulciuri

Prăjitura perfectă din 2 ingrediente – Prăjitură cu ciocolată

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Prăjitura perfectă din 2 ingrediente - Prăjitură cu ciocolată

Prăjitura perfectă din 2 ingrediente – Prăjitură cu ciocolată

Recipe by vk

Această prăjitură este atât de simplă, încât oricine o poate face, indiferent de experiența în bucătărie. Tot ce aveți nevoie sunt două ingrediente pe care probabil le aveți deja în cămară: ciocolată și ouă. Da, ați auzit bine! Nicio făină, niciun agent de creștere. Pur și simplu ciocolată și ouă, transformate într-o minunăție culinară.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 400-600 g 400-600 ciocolată

  • 5 5 ouă

  • 50-60 g 50-60 zahăr

  • 1 1 praf sare

  • 50 ml 50 apă

Directions

  • Mărunțește 600 g de ciocolată și topește 400 g într-un castron așezat peste o oală cu apă fierbinte sau la microunde.
  • Bate 5 albușuri de ou cu un praf de sare, apoi adaugă treptat 50-60 g de zahăr și continuă să bați până se formează o spumă fermă.
  • Adaugă cele 5 gălbenușuri de ou în ciocolata topită, amestecând bine.
  • Amestecă jumătate din spuma de albuș cu ciocolata și gălbenușurile. Apoi, adaugă restul spumei, amestecând ușor de jos în sus.
  • Preîncălzește cuptorul la 160 de grade Celsius.
  • Toarnă compoziția într-o tavă pregătită cu hârtie de copt și inel de tort (dacă nu ai o tavă înaltă).
  • Coace la 160 de grade Celsius pentru 35 de minute.
  • Topește 200 g de ciocolată rămasă și adaugă 50 ml de apă călduță, amestecând pentru o emulsie omogenă.
  • După ce s-a răcit, toarnă glazura de ciocolată peste prăjitură.
  • Decorează cu fulgi de migdale dacă dorești.

Recipe Video

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Salate

Salată caldă de ton – O rețetă simplă, sănătoasă și gata în câteva minute

Prăjituri / Dulciuri

Rețetă Negresă Autentică – Negresă cu Glazură de Ciocolată – Cum se face Negresa

Negresa a rămas în memoria multora dintre noi ca desertul predilect al copilăriei. Fiecare înghițitură…

Prăjituri / Dulciuri

 Ai ouă, iaurt și amidon? 3 ingrediente – un deliciu: Prăjitură cu iaurt 

Cină / Prânz

Rețetă de Pizza de POST de Casă – Pizza de Casă Vegană

Cină / Prânz

Friptură de Porc cu Sos de Roșii – Cartofi la Cuptor cu Ceafă de Porc

Pentru această ceafă de porc preparată la cuptor, am folosit ingrediente simple și accesibile, pe…

Cină / Prânz

Mâncărică de cartofi cu SPANAC – Cea mai colorată rețetă de post 

Cină / Prânz

Tocăniță de Ciuperci la Cuptor de Post

Prăjituri / Dulciuri

Cozonac Fraged și Pufos | Cozonac Pufos cu Nucă | Cozonac Super Delicios, DOAR cu un OU

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.