
Prăjitura perfectă din 2 ingrediente – Prăjitură cu ciocolată
Recipe by vkAceastă prăjitură este atât de simplă, încât oricine o poate face, indiferent de experiența în bucătărie. Tot ce aveți nevoie sunt două ingrediente pe care probabil le aveți deja în cămară: ciocolată și ouă. Da, ați auzit bine! Nicio făină, niciun agent de creștere. Pur și simplu ciocolată și ouă, transformate într-o minunăție culinară.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
400-600 g 400-600 ciocolată
5 5 ouă
50-60 g 50-60 zahăr
1 1 praf sare
50 ml 50 apă
Directions
- Mărunțește 600 g de ciocolată și topește 400 g într-un castron așezat peste o oală cu apă fierbinte sau la microunde.
- Bate 5 albușuri de ou cu un praf de sare, apoi adaugă treptat 50-60 g de zahăr și continuă să bați până se formează o spumă fermă.
- Adaugă cele 5 gălbenușuri de ou în ciocolata topită, amestecând bine.
- Amestecă jumătate din spuma de albuș cu ciocolata și gălbenușurile. Apoi, adaugă restul spumei, amestecând ușor de jos în sus.
- Preîncălzește cuptorul la 160 de grade Celsius.
- Toarnă compoziția într-o tavă pregătită cu hârtie de copt și inel de tort (dacă nu ai o tavă înaltă).
- Coace la 160 de grade Celsius pentru 35 de minute.
- Topește 200 g de ciocolată rămasă și adaugă 50 ml de apă călduță, amestecând pentru o emulsie omogenă.
- După ce s-a răcit, toarnă glazura de ciocolată peste prăjitură.
- Decorează cu fulgi de migdale dacă dorești.