Prăjitură răsturnată cu banane și caramel
Recipe by CristinaPrăjitura răsturnată cu banane și caramel – Dacă sunteți pregătiți pentru o experiență gustativă de neuitat, atunci rămâneți cu mine! Această prăjitură delicioasă este ca un mic colț de rai pe pământ. Combinația de banane dulci și caramel a creat o simfonie de arome care mi-a făcut să-mi schimb complet percepția asupra deserturilor. E un adevărat deliciu pentru toate simțurile!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
4 4 banane
250 g 250 iaurt gras
150 ml 150 ulei de floarea soarelui
100 g 100 zahăr pudră
350 g 350 făină albă
2 2 ouă
150-160 ml 150-160 lapte
200 g 200 zahăr brun
30-40 g 30-40 unt
1 1 vârf linguriță sare
1 1 fiolă esență de vanilie
1 1 pliculeț praf de copt
1 1 vârf linguriță sare
Directions
- Într-un bol, amestecați iaurtul, uleiul, ouăle, zahărul pudră, sarea și esența de vanilie până la omogenizare.
- Adăugați treptat făina și praful de copt, amestecând continuu. Dacă aluatul este prea gros, adăugați lapte până atingeți consistența dorită (fluid, dar nu prea subțire).
- Într-o tigaie de fontă, topiți zahărul brun cu puțină apă până la formarea unui caramel. Adăugați untul și amestecați până se topește complet.
- Așezați feliile de banane peste caramel în tigaie.
- Turnați aluatul peste stratul de banane și caramel.
- Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 50 de minute, sau până când trece testul scobitorii.
- Lăsați prăjitura să se răcorească puțin, apoi răsturnați-o pe un platou.
- Serviți prăjitura caldă, eventual cu înghețată sau frișcă.