Pui COPT la Cuptor în Roșii, Usturoi și Mirodenii, cu Piure de Legume
Recipe by CristinaServings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngrediente pentru pui la cuptor:
1,2-1,5 kg 1,2-1,5 pui întreg
500 g 500 roșii cherry, sau tomate dimensiune mică
1 1 căciulie de usturoi
50 ml 50 ulei de măsline
2 2 linguri de dulceață de ardei iute (sau orice dulceață de culoare roșie)
100 ml 100 vin alb (cel care îți place ție)
10 g 10 de sare
1 1 linguriță piper
1 1 linguriță ierburi de Provence (salvie, rozmarin, cimbru, oregano)
1/2 1/2 linguriță de cimbru uscat
- Ingrediente pentru piure-ul de legume:
500 g 500 cartofi
1 1 morcov
1 1 păstârnac
1 1 țelină medie
250 ml 250 lapte
100 g 100 de unt 82% grăsime
30 g 30 de parmezan
apă cât cuprinde pentru fierbere
10 g 10 de sare
4-5 4-5 crenguțe de cimbru lămâios
1 1 crenguță de rozmarin
Directions
- Pui la Cuptor:
- Așezați aripioarele puiului sub acesta.
- Ungeți puiul cu ulei de măsline, adăugați sare, piper, cimbru, ierburi de Provence, dulceață de ardei iute și usturoi mărunțit.
- Adăugați vinul și roșiile cherry în jurul puiului.
- Acoperiți cu hârtie de copt și coaceți la 180°C timp de 1.5 ore, descoperind la jumătatea timpului.
- Piure legume
- Tăiați și fierbeți legumele în apă cu lapte și ierburi aromatice.
- După fiert, scurgeți lichidul și adăugați untul și parmezanul, amestecând pentru a obține piureul.