
Pui Crocant – KFC Crispy Strips, Crispy de Pui, Sos de Usturoi și Cartofi Prăjiți
Recipe by Cristina4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- Ingrediente pui crocant:
1-1,3 kg 1-1,3 fileuri de pui sau pulpe, aripioare, etc
- Pentru marinarea cărnii de pui:
1 L 1 apă
30 g 30 sare
2 2 lingurițe pudră de ciuperci, sau 2-3 ciuperci proaspete
200 g 200 de țelină tăiată în cubulețe
5-6 5-6 căței de usturoi măruntiți se adaugă la final
- Pentru partea uscată:
200-250 g 200-250 făină albă de grâu
200 g 200 fulgi de porumb măruntit în blender
90 g 90 amidon de porumb
1 1 linguriță piper negru
1 1 linguriță piper alb
1 1 linguriță cimbru uscat
1 1 linguriță busuioc uscat
1 1 linguriță oregano uscat
1 1 linguriță pudră de muștar sau boabe măruntite la mojar
3 3 lingurițe de boia de ardei dulce
1 1 linguriță de pudră de ghimbir
1/2 1/2 linguriță pudră de ardei iute, sau după gust
Opțional 1 1/2 linguriță pudră de ciuperci
1 1 linguriță de sare sau pudră de sare cu ciuperci
- Pregătirea amestecului de ou (învelișul umed):
4 4 ouă
1/2 1/2 linguriță de sare
1/4 1/4 linguriță piper
400 ml 400 lapte bătut, sau: iaurt, sana, chefir
Directions
- Prepararea Saramurii pentru Pui:
- Într-o oală încăpătoare, adaugă 2 litri de apă.
- Adaugă 4 linguri de sare (aproximativ 30 grame).
- Adaugă 2 lingurițe de pudră din ciuperci champignon deshidratate (alternativă la monoglutamatul de sodiu).
- Adaugă 200 grame de țelină tăiată mărunt.
- Fierbe amestecul până când țelina devine moale.
- Prepararea Învelișului Uscat pentru Pui:
- Combinați 250 grame de făină albă de grâu, 200 grame de fulgi de porumb mărunțiți, și 80-90 grame de amidon de porumb.
- Adaugă condimentele: piper negru, piper alb, cimbru, busuioc, oregano, muștar boabe, boia de ardei dulce, pudră de ghimbir, pudră de ardei iute, și monoglutamatul de sodiu făcut din ciuperci uscate.
- Amestecă bine ingredientele pentru a se omogeniza.
- Prepararea Amestecului Umed pentru Pui:
- Într-un bol mare, bate 4 ouă întregi.
- Adaugă jumătate de linguriță de sare și piper după gust.
- Încorporează 400 ml de lapte bătut în amestecul de ouă.
- Pregătirea Puiului:
- Pune fileurile de pui în saramura fierbinte și lasă-le pentru 30 de secunde.
- Adaugă 6 căței de usturoi tocat mărunt în saramură.
- Scoate puiul și pregătește-l pentru învelire.
- Învelirea și Prăjirea Puiului:
- Tăvălește fiecare fileu de pui în amestecul uscat, apoi în cel umed, și din nou în cel uscat.
- Încinge 2 litri de ulei de floarea-soarelui într-o oală și prăjește fileurile de pui până când devin aurii și crocante, aproximativ 6-7 minute.