• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Pui cu smântână la cuptor – O rețetă simplă, dar extrem de gustoasă
Cină / Prânz

Pui cu smântână la cuptor – O rețetă simplă, dar extrem de gustoasă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Pui cu smântână la cuptor

Pui cu smântână la cuptor

Recipe by vk

Pui cu smântână la cuptor – cremos, fraged și plin de aromă!

Rețetă simplă, rapidă și perfectă pentru orice cină. Puiul devine suculent, iar sosul de smântână – catifelat și gustos, datorită condimentelor bine alese.

✅ Textură fragedă
✅ Sos cremos și aromat
✅ Ideal cu piure, orez sau salată

Un preparat delicios pentru întreaga familie, gata fără efort! Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print

Ingredients

  • Ingrediente pentru Pui cu smântână la cuptor:
  • 1,5 kg 1,5 pulpe superioare

  • 3 3 cepe medii

  • 1 1 căciulie de usturoi

  • 1 1 lingură untură

  • 1 1 linguriță piper

  • 6 g 6 sare

  • Pentru dressing:
  • 350 g 350 smântână

  • 200 ml 200 lapte

  • 1 1 legătură pătrunjel (frunze)

  • 1 1 legătură mărar (frunze)

  • 1/2 1/2 linguriță oțet

  • 1/2 1/2 linguriță piper

  • 1 g 1 sare

Directions

  • Încinge o tavă de fontă la 200°C timp de 10 minute.
  • Scoate tava din cuptor și adaugă 1 lingură de untură de pasăre.
  • Pune în tavă 3 cepe medii tocate mărunt și 4 g sare.
  • Adaugă o căpățână de usturoi tocat mărunt și piper proaspăt râșnit.
  • Așază pulpele superioare de pui în tavă, cu pielea în sus. Presară 2 g sare deasupra și puțin piper.
  • Introdu tava în cuptor, la 200°C, timp de aproximativ 60 de minute.
  • Între timp, pregătește sosul de smântână:
  • Într-un bol, pune 350 g smântână grasă.
  • Adaugă 200 ml lapte rece pentru a subția compoziția.
  • Adaugă 1 linguriță de oțet (6°), ¼ linguriță sare, piper după gust.
  • Omogenizează cu un mixer vertical.
  • Adaugă frunzele de la o legătură de pătrunjel și o legătură de mărar, tocate mărunt. Păstrează puțin pentru decor.
  • După ce carnea e rumenită, scoate tava din cuptor.
  • Toarnă sosul de smântână peste pulpe și distribuie-l uniform.
  • Redu temperatura cuptorului la 100°C.
  • Reintrodu tava în cuptor și las-o 15 minute, până când smântâna începe să bolborosească ușor pe margini.
  • Scoate tava din cuptor, presară restul de verdeață.
  • Servește cald, cu pâine proaspătă pentru sos.

Related Posts

Rețetă de dietă – Mic Dejun La Cuptor cu ouă și legume – Sănătos și Delicios

iunie 16, 2025

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Sushi de casă cu Ghimbir murat și Wasabi | Rețeta Sushi

Cină / Prânz

Peștisori crocanți la cuptor – Dacă știam cât sunt de gustoși făceam mai des

Cină / Prânz

Gogoși cu carne – Gogoși pufoase la exterior, suculente în interior

Salate

Salată de ceapă roșie – Perfectă pentru Cotletul de berbecuț (și nu numai)

Secretul acestei salate stă în echilibrul perfect între dulceața cepei roșii și gustul puternic al…

Cină / Prânz

Pui cu smântână și cartofi – Pui cu smântână și usturoi – De când mama m-a făcut, pui ca ăsta n-am mâncat…

Este un pui preparat cu smântână și usturoi, conform unei rețete autentice și tradiționale. Deși…

Salate

Salată de vinete, cu Vinete Coapte la CUPTOR, cu Ceapă și Maioneză

Cină / Prânz

Paste cremoase cu Sos de Smântână, Spanac și Ciupercuțe – Îmi place la nebunie cum arată

După cum știi, pastele sunt mereu în topul preferințelor. Așa că m-am gândit să îți…

Post

O rețetă clasică, dar cu o twist modern – Pârjoluțe de varză (de post)

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.