Pui la Cuptor | Coquelet Umplut la Cuptor | Pui la Cuptor cu Cartofi | Friptură Pui
Recipe by CristinaCine este fan friptură este și fan friptură de pui sau pui la cuptor. Dar cine este fan pui Coquelet umplut la cuptor, eu zic să mă urmărești. Am făcut o rețetă super gustoasă și deși acum am gătit pentru prima dată Coquelet, mă declar fan. Uitați de puiul umplut la cuptor, uitați de pui la cuptor cu cartofi. Noua modă este Coquelet-ul. Așa că, dacă nu ai încercat până acum pentru că nu știai cum se mănâncă, acum știi. Se prepară la fel de ușor precum carnea de pasăre normală. Iar rezultatul este fantastic, chiar mai bun decât puiul umplut cu cartofi la cuptor.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
3 3 pui Coquelet
ierburi aromatice (cimbru, rozmarin, salvie)
300 g 300 ceapa (salota) sau ceapa mica
300-400 g 300-400 cartofi mici
300 g 300 cartof dulce
3 3 mandarine mici
2 2 căciulii de usturoi
100-150 g 100-150 untură de pasăre, sau 50 ml ulei măsline
coaja rasă de la o lămâie
sare și piper după gust
Directions
- Într-un bol mic, amestecați coaja de lămâie rasă fin, rozmarinul, cimbrul și salvie tocată.
- Adăugați grăsimea de pasăre la amestecul de ierburi pentru a crea o pastă.
- Masați ușor amestecul de ierburi și grăsime pe puișori, asigurându-vă că acoperiți uniform pentru aromă și pentru a promova o piele crocantă.
- Condimentați interiorul și exteriorul cu sare și piper.
- Umpleți cavitatea fiecărui puișor cu sferturi de mandarină, un sfert din ceapă și o crenguță din fiecare ierburi.
- Tăiați cartofii mici în sferturi și cartoful dulce în bucăți mari.
- Amestecați cartofii cu ulei de măsline, sare, piper și orice ierburi rămase. Răspândiți cățeii de usturoi printre legume.
- Preîncălziți cuptorul la 180°C (350°F).
- Așezați puișorii într-o tavă de copt, înconjurați de legumele condimentate.
- Acoperiți cu hârtie de copt și coaceți aproximativ 1 oră, apoi îndepărtați hârtia și continuați coacerea până când pielea devine aurie și crocantă, aproximativ încă 30 de minute.
- Lăsați puișorii să se odihnească câteva minute înainte de servire.
- Puneți fiecare puișor pe o farfurie cu o porție generoasă de legume coapte și stropiți cu sucul din tavă.