• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Pui la cuptor pe pat de legume
Cină / Prânz

Pui la cuptor pe pat de legume

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Pui la cuptor pe pat de legume

Pui la cuptor pe pat de legume

Recipe by vk

Pui la cuptor pe pat de legume, o minunăție care vă va încânta papilele gustative. Acest fel de mâncare, simplu și sănătos, este un adevărat festin pentru simțuri și surprinzător de ușor de preparat.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Pui la cuptor pe pat de legume:
  • 2 2 cartofi medii

  • 1 1 păstânac mediu

  • 1 1 cartofi dulce

  • 1 1 ceapă mare

  • 2 2 ardei kapia

  • 1 1 morcov mediu

  • 250 g 250 roșii cherry

  • Marinada:
  • 200 g 200 iaurt grecesc

  • 150 ml 150 ulei de măsline

  • 1 1 căciulie usturoi

  • 1 1 linguriță boia dulce

  • 2 g 2 piper

  • 1 1 linguriță cimbru

  • 1 1 linguriță turmeric

  • 1 1 linguriță coriandru boabe

  • 1 1 lingură pastă de tomate

  • 3 3 linguri oțet de mere

  • 5-6 g 5-6 sare

Directions

  • Pregătește legumele: Curăță și taie în bucăți mari cartofii, păstârnacul, cartoful dulce, ceapa, ardeii capia, morcovul și roșiile cherry.
  • Într-un castron mare, amestecă iaurtul grecesc, uleiul de măsline, cățelul de usturoi feliat, boiaua dulce, piperul, cimbrul uscat, turmericul, coriandrul mărunțit, pasta de tomate și oțetul de mere. Adaugă sarea după gust și amestecă bine până obții o pastă omogenă.
  • Într-o tavă, așază legumele pregătite.
  • Deschide puiul și unge-l bine pe toate părțile cu amestecul de condimente pregătit anterior și așază-l în tavă, peste lelgume.
  • Acoperă tava cu hârtie de copt și apoi cu folie de aluminiu.
  • Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace timp de aproximativ 1 oră și 30 de minute.
  • După 1 oră și 30 de minute, îndepărtează folia de aluminiu și crește temperatura cuptorului la 200 de grade Celsius.
  • Mai lasă puiul în cuptor pentru încă 30 de minute sau până când se rumenește frumos și atinge temperatura internă corectă. Dacă ai un termometru pentru carne, temperatura internă a puiului ar trebui să fie de 75-80 de grade Celsius.
  • Scoate tava din cuptor și lasă puțin să se odihnească.

Recipe Video

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete pentru Iarnă

Cele mai Crocante Jumări de Porc

Prăjituri / Dulciuri

Babka cu aluat filo – Desertul care va cuceri toate gusturile

Prăjituri / Dulciuri

PAPANAȘI [BUCOVINENI] cu Brânză de Vaci și Dulceață de Trandafiri

Cină / Prânz

Pui cu smântână la cuptor – O rețetă simplă, dar extrem de gustoasă

Cină / Prânz

Pizza Napoletană – Cel mai bun aluat de pizza pe care-l vei face vreodată – O pizza de casă cu margini crocante

Indiferent de pizza pe care o comand, mereu cea mai bună pizza este cea făcută…

Rețete pentru Iarnă

Vinete cu legume, la borcan – Vinete umplute cu legume, în saramură – Rețetă pentru Iarnă

Aceste vinete umplute cu legume, conservate în borcane pentru iarnă, reprezintă o adevărată desfătare culinară.…

Sărbători de Iarnă

Rețetă de Sărbători – Fleică de mangalița în VIN Rubiniu

Cină / Prânz

 Friptură de Vită, cu cartofi fierți și copți la cuptor și pastă de hrean

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.