• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Răcituri de Curcan de Țară | Piftie de Curcan | Rețetă Piftie de Curcan
Cină / Prânz

Răcituri de Curcan de Țară | Piftie de Curcan | Rețetă Piftie de Curcan

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Răcituri de Curcan de Țară | Piftie de Curcan | Rețetă Piftie de Curcan

Răcituri de Curcan de Țară | Piftie de Curcan | Rețetă Piftie de Curcan

Recipe by vk

Ce ar fi sărbătorile fără piftie de curcan, sau răciturile de porc, coșos sau curcan?
Voi arăta rețeta de răcituri de curcan, cu care e imposibil să dai greș. Îți recomand să folosești întotdeauna oase și bucăți de carne bogate în cartilaj și te asigur că nu vei da greș cu răcitura.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 2,5 – 3 kg 2,5 – 3 carne cu os de curcan (gheare, oase cu articulații)

  • 1-2 1-2 căciulii de usturoi

  • 1 1 țelină medie

  • 4 4 morcovi medii

  • 1 1 păstârnac

  • 3-4 3-4 cepe medii (2 mari)

  • 5-6 L 5-6 apă

  • 3 3 frunzulițe de dafin

  • sare și piper după gust

Directions

  • Separă aripioarele și îndepărtează capetele lor. Folosește-le pentru supă.
  • Taie pistoalele (piciorușele curcanului) și separă pulpa în două părți: copănoiul și partea superioară a pulpei.
  • Pentru răcituri, vei folosi pulpele, aripile, gâtul și eventual rânza curcanului.
  • Fierbe carnea timp de 4-5 ore, până când carnea se desprinde ușor de pe oase.
  • Înainte de a fierbe carnea, dă-i un clocot rapid pentru a elimina impuritățile și spumează dacă este necesar.
  • Curăță și spală carnea, apoi pune-o într-o oală mare.
  • Adaugă 3-4 morcovi medii, o țelină mică tăiată în două, un păstârnac și 3 cepe mici sau medii.
  • Condimentează cu 3 frunze de dafin, o linguriță de boabe de piper și sare după gust.
  • Adaugă aproximativ 5-6 litri de apă și lasă să fiarbă la foc mic.
  • Scoate carnea și legumele după ce sunt fierte și strecoră zeama pentru a elimina impuritățile.
  • Amestecă usturoiul cu puțină zeamă și sare, apoi pisează-l în blender sau mojar.
  • Adaugă amestecul de usturoi în zeama fierbinte și lasă să infuzeze pentru 5 minute.
  • Strecoară din nou supa pentru a fi cât mai limpede.
  • Taie morcovii pentru decor și adaugă gogoșar tăiat în felii pentru gust și culoare.
  • Așază carnea și legumele în castrone, apoi toarnă zeama peste ele.
  • Lasă răciturile la rece peste noapte pentru a se întări.

Recipe Video

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Borș

Ciorbă de văcuță cu dres de smântână – Deliciu clasic reinterpretat

Rețete pentru Iarnă

Zacuscă de Morcovi cu Mere – Zacuscă de morcovi fără ceapă

Cină / Prânz

Pizza de legume – Incredibil de gustoasă, plină de culoare și arome

Cină / Prânz

Carbonara de Mazăre – Incredibil de gustoasă

Cină / Prânz

Ciulama de pui – Originală

Cină / Prânz

Cotlet de porc la cuptor pe pat de ceapă și cartofi

Cină / Prânz

Șuncă presată de casă – Mâncarea care îți va aduce aminte de copilărie

Prăjituri / Dulciuri

TIRAMISU REȚETA ORIGINALĂ CU OU | REȚETĂ TIRAMISU SPECIAL PENTRU COPII 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.