Răcituri de Curcan de Țară | Piftie de Curcan | Rețetă Piftie de Curcan
Recipe by CristinaCe ar fi sărbătorile fără piftie de curcan, sau răciturile de porc, coșos sau curcan?
Voi arăta rețeta de răcituri de curcan, cu care e imposibil să dai greș. Îți recomand să folosești întotdeauna oase și bucăți de carne bogate în cartilaj și te asigur că nu vei da greș cu răcitura.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
2,5 – 3 kg 2,5 – 3 carne cu os de curcan (gheare, oase cu articulații)
1-2 1-2 căciulii de usturoi
1 1 țelină medie
4 4 morcovi medii
1 1 păstârnac
3-4 3-4 cepe medii (2 mari)
5-6 L 5-6 apă
3 3 frunzulițe de dafin
sare și piper după gust
Directions
- Separă aripioarele și îndepărtează capetele lor. Folosește-le pentru supă.
- Taie pistoalele (piciorușele curcanului) și separă pulpa în două părți: copănoiul și partea superioară a pulpei.
- Pentru răcituri, vei folosi pulpele, aripile, gâtul și eventual rânza curcanului.
- Fierbe carnea timp de 4-5 ore, până când carnea se desprinde ușor de pe oase.
- Înainte de a fierbe carnea, dă-i un clocot rapid pentru a elimina impuritățile și spumează dacă este necesar.
- Curăță și spală carnea, apoi pune-o într-o oală mare.
- Adaugă 3-4 morcovi medii, o țelină mică tăiată în două, un păstârnac și 3 cepe mici sau medii.
- Condimentează cu 3 frunze de dafin, o linguriță de boabe de piper și sare după gust.
- Adaugă aproximativ 5-6 litri de apă și lasă să fiarbă la foc mic.
- Scoate carnea și legumele după ce sunt fierte și strecoră zeama pentru a elimina impuritățile.
- Amestecă usturoiul cu puțină zeamă și sare, apoi pisează-l în blender sau mojar.
- Adaugă amestecul de usturoi în zeama fierbinte și lasă să infuzeze pentru 5 minute.
- Strecoară din nou supa pentru a fi cât mai limpede.
- Taie morcovii pentru decor și adaugă gogoșar tăiat în felii pentru gust și culoare.
- Așază carnea și legumele în castrone, apoi toarnă zeama peste ele.
- Lasă răciturile la rece peste noapte pentru a se întări.