• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Rață cu Portocală și Ridiche Albă | Piept de Rață la Cuptor | Friptură de Rață
Cină / Prânz

Rață cu Portocală și Ridiche Albă | Piept de Rață la Cuptor | Friptură de Rață

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Rață cu Portocală și Ridiche Albă | Piept de Rață la Cuptor | Friptură de Rață

Rață cu Portocală și Ridiche Albă | Piept de Rață la Cuptor | Friptură de Rață

Recipe by vk

Această rețetă de Duck à l’Orange este o abordare modernă și creativă a unui clasic culinar. Experimentarea cu ingrediente precum ridichile și utilizarea diferitelor tehnici de gătire adaugă o notă personală și unica la acest preparat sofisticat. Nu uitați să vă bucurați de procesul de gătire și de plăcerea de a împărtăși această delicioasă mâncare cu cei dragi. Bon appétit!

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1 1 piept de rață

  • 2 2 legături ridiche albă

  • suc de portocale natural

  • 1 1 portocală pentru coajă

  • 50 g 50 unt

  • măsline

  • 1 1 lingură oțet de vin roșu/ oțet balsamic

  • 4 4 linguri de zahăr

  • 30 ml 30 ulei măsline

  • sare și piper după gust

Directions

  • Curăță ridichile de coajă și nivelează partea de jos pentru stabilitate.
  • Fierbe ridichile în supă de pui cu puțin zahăr și unt, lăsând partea de tulpină neprelucrată.
  • Acoperă cu hârtie de copt (cartuș) și fierbe la foc mic aproximativ o oră.
  • Poșează coaja de portocală în 3 ape diferite pentru a elimina gustul amar.
  • Fierbe coaja în suc de portocale cu zahăr la foc mic pentru o oră.
  • Caramelizați zahărul, adăugați piper boabe și deglasați cu oțet de vin roșu.
  • Adăugați suc de portocale roșii și fierbeți până obțineți un sirop.
  • Sărați pieptul de rață și prăjiți-l în tigaie cu pielea în jos până devine crocantă.
  • Finalizați gătirea în cuptor preîncălzit la 200°C pentru 5-6 minute.
  • Lăsați pieptul să se odihnească înainte de a-l tăia.
  • Sotează frunzele de ridiche în unt pentru 30 de secunde. Condimentează cu sare și piper.
  • Pe o farfurie, aranjați frunzele de ridiche ca bază.
  • Adăugați felii de piept de rață, ridichi gătite, măsline și feliuțe de ridiche crudă.
  • Decorați cu coajă de portocală poșată și finalizați cu sosul de portocale roșii.

Recipe Video

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Rețetă Uimitoare de Pârjoluțe cu Carne și Conopidă

Cină / Prânz

Coaste cu mazăre și orez la cuptor – O rețetă completă, suculentă și plină de arome

Rețete pentru Iarnă

Frunze de varză în borcan – Frunze de varză în saramură, perfecte pentru sarmale

Cină / Prânz

Dovleac umplut cu pulpe de pui – O rețetă delicioasă și înfiorător de bună

Cină / Prânz

Mâncărică de ardei cu aripioare – Ingrediente simple transformate într-o capodoperă culinară

Salate

Salată mexicană cu ton – Rețetă rapidă și hrănitoare 

Cină / Prânz

Cum să prepari pate de fasole albă vegan, rețetă cu ingrediente simple

Prăjituri / Dulciuri

Desert cu Căpșuni – Spumă de căpșuni Fină, Aerată, Delicată

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.