Rețetă Brioșe Pufoase cu Vanilie și Ciocolată
Recipe by CristinaAceste brioșe sunt perfecte pentru a satisface poftele copiilor sau pentru a fi savurate ca un desert delicios și ușor de preparat. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
300 g 300 făină de grâu
4 4 ouă
150 g 150 zahăr
150 ml 150 ulei floarea-soarelui
100 ml 100 apă
50 g 50 lapte praf
1 g 1 sare
10 g 10 praf de copt
3-4 3-4 linguri zeamă de lămâie
esență de vanilie, (se poate pune și răzătură de lămâie, sau portocală)
50 g 50 ciocolată amară
Directions
- Bateți ouăle cu sarea, apoi adăugați zahărul și mixați până obțineți o cremă fină.
- Incorporați esența de vanilie și zeama de lămâie.
- Adăugați treptat uleiul, amestecând continuu.
- Combinați ingredientele uscate (făină, praf de copt, lapte praf) și încorporați-le în amestecul umed.
- Hidratați cu apă până obțineți consistența aluatului de clătite americane.
- Lăsați aluatul să se odihnească la frigider pentru o oră.
- Preîncălziți cuptorul la 240°C.
- Umpleți formele de brioșe cu aluatul până la trei sferturi.
- Tăiați ușor suprafața aluatului cu un cuțit înmuiat în ulei pentru a ghida creșterea.
- Adăugați bucăți de ciocolată pe deasupra, dacă doriți.
- Reduceți temperatura cuptorului la 210°C și coaceți brioșele pentru aproximativ 15-20 de minute sau până se rumenesc frumos.