• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Rețetă Brioșe Pufoase cu Vanilie și Ciocolată
Prăjituri / Dulciuri

Rețetă Brioșe Pufoase cu Vanilie și Ciocolată

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Rețetă Brioșe Pufoase cu Vanilie și Ciocolată

Rețetă Brioșe Pufoase cu Vanilie și Ciocolată

Recipe by vk

Aceste brioșe sunt perfecte pentru a satisface poftele copiilor sau pentru a fi savurate ca un desert delicios și ușor de preparat. Poftă bună!

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 300 g 300 făină de grâu

  • 4 4 ouă

  • 150 g 150 zahăr

  • 150 ml 150 ulei floarea-soarelui

  • 100 ml 100 apă

  • 50 g 50 lapte praf

  • 1 g 1 sare

  • 10 g 10 praf de copt

  • 3-4 3-4 linguri zeamă de lămâie

  • esență de vanilie, (se poate pune și răzătură de lămâie, sau portocală)

  • 50 g 50 ciocolată amară

Directions

  • Bateți ouăle cu sarea, apoi adăugați zahărul și mixați până obțineți o cremă fină.
  • Incorporați esența de vanilie și zeama de lămâie.
  • Adăugați treptat uleiul, amestecând continuu.
  • Combinați ingredientele uscate (făină, praf de copt, lapte praf) și încorporați-le în amestecul umed.
  • Hidratați cu apă până obțineți consistența aluatului de clătite americane.
  • Lăsați aluatul să se odihnească la frigider pentru o oră.
  • Preîncălziți cuptorul la 240°C.
  • Umpleți formele de brioșe cu aluatul până la trei sferturi.
  • Tăiați ușor suprafața aluatului cu un cuțit înmuiat în ulei pentru a ghida creșterea.
  • Adăugați bucăți de ciocolată pe deasupra, dacă doriți.
  • Reduceți temperatura cuptorului la 210°C și coaceți brioșele pentru aproximativ 15-20 de minute sau până se rumenesc frumos.

Recipe Video

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Salate

Icre de Fasole – Salată de fasole cu ceapă – Un deliciu

Salata de fasole cu ceapă este extraordinar de savuroasă și se prepară foarte ușor. Modul…

Cină / Prânz

Pălămidă pe foaie cu cartofi natur  – De acum doar așa voi găti peștele la tigaie

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitura Tosca – De-a dreptul senzațională – Nu degeaba e una dintre cele mai căutate rețete de prăjituri

Prima mea întâlnire cu această prăjitură a fost memorabilă. Rapid, am înțeles de ce această…

Prăjituri / Dulciuri

Castraveți Murați cu Oțet și Castraveți Murați Rețetă Clasică – Descoperă secretele acestor rețete

Cină / Prânz

Cele mai Rapide Aperitive Festive pentru Sărbători și Ocazii Speciale

Salate

Salată de ridiche neagră cu peşte afumat

Rețete pentru Iarnă

Marmeladă de Mere – Cum se face marmelada – Gem de Mere, ce îl tai la cuțit 

Marmeladă de mere sau mere marmeladă, alege denumirea care îți place! În videoclipul atașat, îți…

Rețete pentru Iarnă

Prune marinate cu Oțet – Cea mai gustoasă rețetă de Murături – Prune umplute cu varză și morcov

Aceste prune marinate în oțet sunt extrem de aromate și se potrivesc de minune alături…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.