• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Rețetă Chinezească de Tăiței de Orez cu Sos Chinezesc [Sishuan]
Cină / Prânz

Rețetă Chinezească de Tăiței de Orez cu Sos Chinezesc [Sishuan]

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Rețetă Chinezească de Tăiței de Orez cu Sos Chinezesc [Sishuan]

Rețetă Chinezească de Tăiței de Orez cu Sos Chinezesc [Sishuan]

Recipe by vk

Este imposibil să nu observi această rețetă chinezească. Este vorba despre o rețetă simplă și rapidă de tăiței de orez cu sos chinezesc.
Ingredientele, printre care și piperul Sichuan, se potrivesc de minune, de unde și numele sosului. Acest piper special este extrem de aromat și parfumat. Aroma sa dulce, dar ușor iute, îl face perfect pentru această rețetă chinezească de tăiței. Este o mâncare chinezească autentică, pe care trebuie neapărat să o încerci.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 200 g 200 tăiței de orez

  • 2 L 2 apă

  • 3 3 fire de ceapă verde

  • 4 4 căței de usturoi

  • 1 1 linguriță piper Sichuan

  • 2 2 linguri de susan alb

  • 1 1 linguriță de boia

  • 1 1 bucată de castravete tăiat subțire

  • 1 1 bucată de morcov tăiat subțire

  • 1 1 legătură de pătrunjel

  • 1 1 ardei iute fără semințe și nervuri

  • 50 ml 50 ulei floarea-soarelui, bine încins

  • 20 ml 20 sos de soia

  • 15 ml 15 oțet balsamic

  • 1 1 linguriță rasă de sare

  • 1 1 linguriță de zahăr

Directions

  • Înmoaie tăițeii de orez în apă la temperatura de 50-60°C pentru 5-6 minute.
  • După hidratare, transferă-i în apă rece pentru a opri procesul de gătire.
  • Taie ceapa verde, usturoiul, castravetele și morcovul în stil julienne.
  • Taie ardeiul iute în felii subțiri.
  • Într-un bol mare, combină usturoiul, piperul Sichuan, ardeiul iute, semințele de susan, boiaua de ardei, ceapa verde, sosul de soia, oțetul balsamic, sarea și zahărul.
  • Încinge uleiul într-o crăticioară și toarnă-l fierbinte peste amestecul din bol pentru a elibera aromele.
  • Scurge tăițeii și pune-i într-un bol mare.
  • Adaugă castravetele și morcovul peste tăiței.
  • Toarnă sosul pregătit peste tăițeii de orez și amestecă bine.
  • Adaugă pătrunjelul tocat și amestecă din nou.

Recipe Video

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

MICI DE CASĂ REȚETĂ UNICĂ | Rețetă de Mici cu Carne de Porc, Vită și CAPRĂ

Prăjituri / Dulciuri

Gomboți – Găluște cu prune – Cea mai frumoasă amintire a copilăriei

Cină / Prânz

Parizer de casă – Dacă știam că se face așa de ușor, îl făceam numai acasă

Salate

Salată cu Pește, Macrou Marinat la Rece, Pește Marinat în Oțet, Macrou Marinat

Cină / Prânz

Mâncărică de Năut – la fel de gustoasă precum fasolea prăjită tradițională

Cină / Prânz

Paste cu broccoli, ușor și delicios – Cina Rapidă gata în 20 de minute

Rețete pentru Iarnă

Zacuscă de Pește – Pastă de peste pentru Iarnă – O bunătate de care nu te mai saturi

Peștele fitofag este o alegere excelentă, fiind dulce și foarte gustos, completând perfect această zacuscă.…

Cină / Prânz

 Salată de Ton cu Cartof Dulce

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.