• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Rețetă Chinezească de Tăiței de Orez cu Sos Chinezesc [Sishuan]
Cină / Prânz

Rețetă Chinezească de Tăiței de Orez cu Sos Chinezesc [Sishuan]

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Rețetă Chinezească de Tăiței de Orez cu Sos Chinezesc [Sishuan]

Rețetă Chinezească de Tăiței de Orez cu Sos Chinezesc [Sishuan]

Recipe by vk

Este imposibil să nu observi această rețetă chinezească. Este vorba despre o rețetă simplă și rapidă de tăiței de orez cu sos chinezesc.
Ingredientele, printre care și piperul Sichuan, se potrivesc de minune, de unde și numele sosului. Acest piper special este extrem de aromat și parfumat. Aroma sa dulce, dar ușor iute, îl face perfect pentru această rețetă chinezească de tăiței. Este o mâncare chinezească autentică, pe care trebuie neapărat să o încerci.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 200 g 200 tăiței de orez

  • 2 L 2 apă

  • 3 3 fire de ceapă verde

  • 4 4 căței de usturoi

  • 1 1 linguriță piper Sichuan

  • 2 2 linguri de susan alb

  • 1 1 linguriță de boia

  • 1 1 bucată de castravete tăiat subțire

  • 1 1 bucată de morcov tăiat subțire

  • 1 1 legătură de pătrunjel

  • 1 1 ardei iute fără semințe și nervuri

  • 50 ml 50 ulei floarea-soarelui, bine încins

  • 20 ml 20 sos de soia

  • 15 ml 15 oțet balsamic

  • 1 1 linguriță rasă de sare

  • 1 1 linguriță de zahăr

Directions

  • Înmoaie tăițeii de orez în apă la temperatura de 50-60°C pentru 5-6 minute.
  • După hidratare, transferă-i în apă rece pentru a opri procesul de gătire.
  • Taie ceapa verde, usturoiul, castravetele și morcovul în stil julienne.
  • Taie ardeiul iute în felii subțiri.
  • Într-un bol mare, combină usturoiul, piperul Sichuan, ardeiul iute, semințele de susan, boiaua de ardei, ceapa verde, sosul de soia, oțetul balsamic, sarea și zahărul.
  • Încinge uleiul într-o crăticioară și toarnă-l fierbinte peste amestecul din bol pentru a elibera aromele.
  • Scurge tăițeii și pune-i într-un bol mare.
  • Adaugă castravetele și morcovul peste tăiței.
  • Toarnă sosul pregătit peste tăițeii de orez și amestecă bine.
  • Adaugă pătrunjelul tocat și amestecă din nou.

Recipe Video

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Bulz – Mâncarea tradițională românească pe care trebuie să o încerci

Cină / Prânz

Falafel | Rețetă Falafel | Burger Falafel | Falafel de Post

Cină / Prânz

 Salată de Ton cu Cartof Dulce

Mâncare de Paște

5+1 Tipuri de Aperitiv RAPID – Aperitive de Paște [pe BAGHETĂ]

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de varză – Și bunica ar râvni la așa ceva… Mândria postului

Post

Cele mai pufoase Turte de cartofi – Rețetă DE POST 

Prăjituri / Dulciuri

Cea mai Fină Ruladă cu căpșuni (fără coacere) – Desert rapid și răcoritor, de vară 

Rețete pentru Iarnă

Picăreală – Cea mai Intensă Rețetă de Salată Picantă

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.