• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Rețetă cu Nuci – PRICONUCI – Desert SUPER RAPID pentru FAMILIE
Prăjituri / Dulciuri

Rețetă cu Nuci – PRICONUCI – Desert SUPER RAPID pentru FAMILIE

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Rețetă cu Nuci - PRICONUCI - Desert SUPER RAPID pentru FAMILIE

Rețetă cu Nuci – PRICONUCI – Desert SUPER RAPID pentru FAMILIE

Recipe by vk

Totul se face rapid, nu ai nevoie de prea multe ingrediente, dar gustul acestor priconuci, sau să le spunem pricomigdale cu nucă, poate așa sunt mai ușor de indentificat este ceea ce trebuie. Indiferent că faci acest desert de casă cu nucă sau cu migdale, te asigur că te va încânta maxim.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 250-300 g 250-300 nuci curățate (în funcție de albușul rezultat de la ouă)

  • 250 g 250 zahăr

  • 5 5 albușuri de ou aprox. 150 g de albuș

  • 1/4 1/4 linguriță de sare

  • 10 ml 10 zeamă de lămâie

  • 20-30 g 20-30 amidon de porumb

  • 50 g 50 migdale

Directions

  • Mărunțește migdalele și miezul de nucă cu zahăr în blender până obții o consistență asemănătoare miezului de pâine.
  • Bate albușurile de ou cu sare și puțină lămâie până obțin un volum mare și sunt spumoase.
  • Adaugă amestecul de nucă și migdale peste albușurile bătute, amestecând ușor pentru a se încorpora. Continuă amestecarea pentru aproximativ 2-3 minute pentru a topi zahărul.
  • Dacă dorești o consistență mai groasă, adaugă aproximativ 20 grame de amidon și amestecă bine.
  • Pe o tavă pregătită, formează priconuci cu diametrul de aproximativ 3 centimetri, lăsând spațiu între ele.
  • Presară zahăr pudră peste priconuci și coace în cuptorul preîncălzit la 155-160 de grade Celsius timp de 15-20 de minute, până când priconucile sunt ferme la atingere și ușor aurii.
  • Lasă priconucile să se răcească timp de 15-20 de minute înainte de a le servi.

Recipe Video

Related Posts

Cremă de Zahăr Ars… Fără Zahăr Ars?!

iunie 16, 2025

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

Salate

Salată de dovlecei gata în 10 minute –  Mâncarea perfectă pentru vară

Cină / Prânz

Dovlecei gratinați la cuptor – Aperitiv rapid și delicios

Cină / Prânz

Friptură de Porc cu Sos de Roșii – Cartofi la Cuptor cu Ceafă de Porc

Pentru această ceafă de porc preparată la cuptor, am folosit ingrediente simple și accesibile, pe…

Rețete pentru Iarnă

Leuștean pentru iarnă – Va adăuga savoare rapid oricărui preparat

Rețete pentru Iarnă

Dulceață de Nuci verzi Tocate – Se prepară foarte ușor și este extraordinară

Cină / Prânz

Ficat la Tigaie – Mănânci până nu mai poți – Salată de ceapă – Ceapă crocantă

Vei fi tentat să mănânci fără oprire! Așa de savuroasă este această salată de ceapă,…

Prăjituri / Dulciuri

Portokalopita – Cea mai reușită plăcintă cu iaurt și sirop de portocale 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.