
Rețetă cu pui asiatic cu legume – cum să gătești ceva gustos și sănătos acasă
Recipe by CristinaDacă ești în căutarea unei rețete cu pui asiatic cu legume, atunci ai ajuns unde trebuie! În acest tutorial, îți voi arăta cum să gătești atât de ușor un preparat sănătos, bogat în arome exotice și plin de legume delicioase. Această rețetă cu pui, acest fel de mâncare care nu numai că te va încânta cu gustul său, dar îți va aduce și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Urmează pașii și savurează o rețetă de pui asiatic cu legume deloc complicată și ușor de făcut acasă!
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
1 kg 1 piept de pui
3 3 ardei grași multicolori
3 3 fire de ceapă verde
7-8 7-8 căței de usturoi
5 g 5 ghimbir rădăcină
1 1 ardei iute curățat de seminte
100-120 ml 100-120 ulei fl soarelui
30-40 ml 30-40 sos de soia
10-15 ml 10-15 sos de stridii
10-15 g 10-15 amidon de porumb
5 g 5 sare
10-20 ml 10-20 vin alb
1/2 1/2 linguriță piper Sichuan
Directions
- Amestecă pieptul de pui tăiat cu amidonul, sosul de soia, vinul alb, sosul de stridii, piperul sichuan și sarea.
- Acoperă și lasă să se marineze timp de 20 de minute.
- Încinge uleiul într-un wok.
- Gătește puiul marinat până când își schimbă culoarea și devine ușor rumenit.
- Scoate puiul și curăță wokul.
- Reîncinge wokul și adaugă uleiul.
- Adaugă ghimbirul, usturoiul, ceapa verde și ardeiul iute. Sotează-le rapid.
- Adaugă ardeii grași și condimentează cu sos de soia și sare. Sotează până când legumele sunt sigilate.
- Adaugă puiul înapoi în wok peste legume.
- Amestecă și gătește împreună pentru 2-3 minute.
- Servește puiul cu legume alături de orez simplu fiert.