Rețeta de Chișcă Moldovenească | Chișcă Tradițională cu Mălai
Recipe by CristinaAceasta este o rețetă detaliată pentru chișcă moldovenească, un preparat tradițional românesc preparat în mod special în perioada sărbătorilor. Servită caldă sau rece, chișca este un deliciu culinar tradițional, perfectă pentru a fi savurată în perioada sărbătorilor sau la o masă specială. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
3-3,5 kg 3-3,5 pulpă de porc sau căzătură de la porc
1-1,5 kg 1-1,5 gușă de porc
4-5 m 4-5 mate drepte (mate groase din intestinul gros)
200-300 g 200-300 ceapă
300 g 300 orez
10-15 g 10-15 piper boabe proaspăt râșnit sau după gust
60 g 60 de sare sau după gust
5 5 linguri de ulei
Directions
- Taie gușa și pulpa de porc în bucăți mici și dă-le prin mașina de tocat.
- Amestecă carnea tocată cu sare și piper boabe măcinate.
- Călește ceapa în ulei până se înmoaie. Adaugă orezul și lasă-l să se prăjească ușor.
- Amestecă ceapa cu orezul și carnea tocată. Împarte amestecul în două părți egale.
- La una dintre părți, adaugă mălaiul și amestecă bine.
- Umple mațul de porc cu amestecul de carne, orez și mălai. Închide capetele mațului, legându-le cu ață și adaugă apă la ambele capete pentru a preveni spargerea în timpul gătitului.
- Fierbe chișca la foc mic, în apă, până când coboară pe fundul oalei. În timpul fierberii, înțeapă chișca cu un ac pentru a preveni spargerea.