• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Rețetă de maioneză de post, din pufuleți – Rețetă Vegană
Post

Rețetă de maioneză de post, din pufuleți – Rețetă Vegană

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Rețetă de maioneză de post, din pufuleți - Rețetă Vegană

Rețetă de maioneză de post, din pufuleți – Rețetă Vegană

Recipe by vk

Această rețetă de maioneză de pufuleți este o alternativă interesantă și neobișnuită la maioneza tradițională, oferind o variantă de post sau vegană. Poftă bună!

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 40 g 40 pufuleți

  • 150-200 ml 150-200 ulei floarea-soarelui

  • 1 1 lingură muștar

  • sucul de la 1/2 de lămâie, sau după gust

  • 1/2 1/2 linguriță de sare

  • 1/4 1/4 linguriță piper

Directions

  • Pune aproximativ 40 de grame de pufuleți într-o sită plasată deasupra unui castron mare.
  • Trece pufuleții sub un jet de apă rece până când încep să se înmoaie. Nu este nevoie de multă apă, doar suficient pentru a-i acoperi.
  • Transferă pufuleții înmoiați într-un bol separat.
  • Lasă-i să se hidrateze pentru aproximativ 5-10 minute, până când devin moi și nu mai au cocoloașe.
  • După 5-6 minute de hidratare, folosește un tel pentru a te asigura că pufuleții sunt complet topiți și nu rămân bucăți.
  • Adaugă un vârf de linguriță de piper proaspăt râșnit și jumătate de linguriță de sare (atenție, pufuleții sunt deja sărați).
  • Adaugă o lingură de muștar pentru a îmbogăți aroma.
  • Adaugă treptat aproximativ 150 de mililitri de ulei, amestecând constant cu telul.
  • Continuă să amesteci până când obții consistența dorită a maionezei.
  • Adaugă aproximativ două linguri de zeamă de lămâie pentru a echilibra gustul.
  • Gustă și ajustează cantitatea de sare, piper și lămâie după preferințe.

Recipe Video

Related Posts

Salata Pe Care O Vei Repeta Toată Vara – Orzo + Castraveți

iunie 2, 2025

Tu știai rețeta asta? Salată Cu Ciuperci, Maioneză Și Usturoi – Super Simplă

mai 22, 2025

Ridichi, Ceapă, Mărar – Salata perfectă pentru Friptură, e gata în 5 Minute

mai 20, 2025

Ai Urzici? Iată cum să faci cea mai sănătoasă și Gustoasă Salată de Urzici

mai 15, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Ovo-Lacto-Vegetarian

Cașcaval de Casă, cu doar DOUĂ INGREDIENTE – [CAȘ OPĂRIT] 

Cină / Prânz

Nu te mai saturi de această salată cu pește și cartofi – Vedeta este MACROUL

Prăjituri / Dulciuri

CLĂTITE TIRAMISU

Borș

Cea mai Reușită Ciorbă de Perișoare cu Borș Acru de Putină | Rețeta de Perișoare

Cină / Prânz

Rețetă simplă delicioasă, macrou marinat la cuptor

Prăjituri / Dulciuri

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

Prăjituri / Dulciuri

Interesanta Rețetă de Mucenici MUNTENEȘTI Fierți cu Nucă

Cină / Prânz

Parizer de casă – Dacă știam că se face așa de ușor, îl făceam numai acasă

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.