Rețetă de Pizza de POST de Casă – Pizza de Casă Vegană
Recipe by CristinaRețetă de Pizza de Casă, de data aceasta o pizza de casă vegană sau de post. Totul a ieșit peste așteptări, rețeta de pizza de casă, făcută în genul acesta chiar este de zile mari. Este o rețetă de pizza super gustoasă, ce cu siguranță poate fi gătită în zilele cu post, ca rețetă vegană de pizza sau chiar când vrei să mai schimbi puțin mâncarea.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
900 g 900 faină normală, sau din grâu dur, + 100 g pentru modelare;
400 ml 400 apă calduță (35-37 grade C.);
45 g 45 drojdie proaspătă;
5 g 5 zahăr pentru activarea drojdiei;
10 g 10 de sare;
20 ml 20 ulei de măsline;
Directions
- Activează drojdia cu zahăr și apă călduță.
- Într-un bol mare, pune făina și sarea, adaugă drojdia activată și începe să frămânți, adăugând apă treptat.
- Frământă până aluatul devine elastic și nu se mai lipește de pereții vasului.
- Adaugă uleiul de măsline și frământă pentru încă 2-3 minute.
- Lasă aluatul să crească într-un loc călduț până își dublează volumul.
- Toacă fin țelina și amestec-o cu ulei de măsline, sare și piper.
- Taie ardeiul capia, ciupercile, ceapa și roșiile în felii subțiri.
- Taie măslinele în rondele.
- Împarte aluatul în bile și întinde fiecare bilă într-un disc subțire.
- Preîncălzește cuptorul la 240 de grade Celsius.
- Pune aluatul într-o cratiță încinsă pentru a forma o crustă la baza pizzei.
- Transferă aluatul într-o tavă de pizza.
- Adaugă sosul de roșii, usturoiul tocat, țelina, ciupercile, ardeiul, ceapa, roșiile și măslinele.
- Pentru o variantă, adaugă brânza de soia sau cașcavalul vegetal.
- Presară busuioc uscat deasupra.
- Coace pizza în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 4-5 minute sau până când crusta devine aurie și crocantă.