
Rețetă de Pizza de POST de Casă – Pizza de Casă Vegană
Recipe by vkRețetă de Pizza de Casă, de data aceasta o pizza de casă vegană sau de post. Totul a ieșit peste așteptări, rețeta de pizza de casă, făcută în genul acesta chiar este de zile mari. Este o rețetă de pizza super gustoasă, ce cu siguranță poate fi gătită în zilele cu post, ca rețetă vegană de pizza sau chiar când vrei să mai schimbi puțin mâncarea.
Ingredients
900 g 900 faină normală, sau din grâu dur, + 100 g pentru modelare;
400 ml 400 apă calduță (35-37 grade C.);
45 g 45 drojdie proaspătă;
5 g 5 zahăr pentru activarea drojdiei;
10 g 10 de sare;
20 ml 20 ulei de măsline;
Directions
- Activează drojdia cu zahăr și apă călduță.
- Într-un bol mare, pune făina și sarea, adaugă drojdia activată și începe să frămânți, adăugând apă treptat.
- Frământă până aluatul devine elastic și nu se mai lipește de pereții vasului.
- Adaugă uleiul de măsline și frământă pentru încă 2-3 minute.
- Lasă aluatul să crească într-un loc călduț până își dublează volumul.
- Toacă fin țelina și amestec-o cu ulei de măsline, sare și piper.
- Taie ardeiul capia, ciupercile, ceapa și roșiile în felii subțiri.
- Taie măslinele în rondele.
- Împarte aluatul în bile și întinde fiecare bilă într-un disc subțire.
- Preîncălzește cuptorul la 240 de grade Celsius.
- Pune aluatul într-o cratiță încinsă pentru a forma o crustă la baza pizzei.
- Transferă aluatul într-o tavă de pizza.
- Adaugă sosul de roșii, usturoiul tocat, țelina, ciupercile, ardeiul, ceapa, roșiile și măslinele.
- Pentru o variantă, adaugă brânza de soia sau cașcavalul vegetal.
- Presară busuioc uscat deasupra.
- Coace pizza în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 4-5 minute sau până când crusta devine aurie și crocantă.