Rețetă de Post [ VEGANĂ ] – Ardei Umpluți Kapia COPȚI la Cuptor
Recipe by CristinaDacă ți-aș spune că nu ai mâncat niciodată o rețetă de post ca aceasta, m-ai crede? Ei bine, acești ardei umpluți Kapia, copți la cuptor, sunt o adevărată minune.
Ingredientele pe care le-am folosit și aromele care au rezultat din această rețetă de post cu ardei Kapia umpluți și copți la cuptor sunt extraordinare.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
8-10 8-10 ardei sau cât încap în tava
1 kg 1 de ciuperci champignon
3 3 morcovi medii
150 g 150 de nucă, lăsată la înmuiat
o cană de orez (cană de 200 ml), lăsată la înmuiat
1 1 ardei gras galben (dacă ai)
2 2 linguri de pastă de tomate
1 1 căciulie de usturoi
6 6 cepe medii/mari
2 2 dovlecei
120 ml 120 ulei de măsline pentru sotat legumele și ciupercile
1 1 linguriță de piper
1 1 linguriță cu vârf de cimbru uscat
1 1 lingură rasă de sare + după gust
2 2 legături de pătrunjel proaspăt
1 1 legătură mărar proaspăt
Directions
- Curăță și toacă ceapa, usturoiul, morcovii, dovlecelul, ciupercile și nucile.
- Spală orezul și lasă-l la înmuiat.
- Curăță ardeii capia de semințe.
- Călește ceapa în ulei de măsline până devine translucidă.
- Adaugă usturoiul, morcovii și dovlecelul. Gătește până se înmoaie.
- Introdu ciupercile și gătește până când scade lichidul.
- Adaugă pasta de tomate, nucile, orezul înmuiat (cu apa sa), cimbru, sare și piper. Amestecă bine și lasă să se gătească până când orezul este aproape gata.
- Umple fiecare ardei capia cu amestecul preparat.
- șază ardeii într-o tavă tapetată cu ulei de măsline și presară cu cimbru.
- Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Introdu tava cu ardeii umpluți și coace pentru aproximativ 25-30 de minute, sau până când ardeii sunt frumos rumeniți și umplutura este complet gătită.