Rețetă Humus de Casă | HUMUS de MAZĂRE | HUMUS CU GOGOȘARI | LIPIE TURCEASCĂ
Recipe by CristinaTrei rețete de mâncare sănătoasă. Am făcut humus simplu, humus cu gogoșari copți, cu mazăre, dar și lipie. Vreau să vă arat și vouă cum se face humusul, cum se face humusul cu gogosari copti, dar si cum se face humusul de mazăre. Iar pentru ca meniul sa fie complet, am făcut și lipie turcească de la zero.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- Humus simplu:
250 g 250 năut fiert/conservă
150 ml 150 ulei măsline
150 g 150 pastă de susan
zeama de la o lămâie sau după gust
sare și piper după gust
4-5 4-5 căței (mărime medie) de usturoi sau după gust
Opțional: rodie și mentă
- Humus cu ardei/gogoșari copți:
250 g 250 năut fiert/conservă
150 ml 150 ulei măsline
100 g 100 pastă de susan
zeama de la o lămâie sau după gust
sare și piper după gust
4-5 4-5 căței (mărime medie) de usturoi sau după gust
gogoșari/ardei, mari
Opțional: ridiche, gogoșari la oțet, verdeață
- Humus de mazăre:
300 g 300 mazăre fiartă
1012 1012 frunzulițe de mentă
50 ml 50 ulei măsline
100 g 100 pastă de susan
zeama de la o jumătate de lămâie sau după gust
sare și piper după gust
1-2 1-2 căței (mărime medie) de usturoi sau după gust
Directions
- Lăsați năutul/mazărea la înmuiat peste noapte și apoi fierbeți-l până devine moale.
- Prepararea Hummusului Simplu:
- Puneți năutul fiert, zeama de lămâie, piper, sare, ulei de măsline, pastă de susan tahini și usturoiul în blender.
- Mixați până obțineți o pastă fină, adăugând apă din fierberea năutului pentru a ajusta consistența.
- Serviți cu rodie și mentă.
- Prepararea Hummusului cu Gogoșar Copt:
- Repetați pașii pentru hummusul simplu, adăugând gogoșarii copți în blender.
- Serviți cu felii de gogoșar la oțet, ridiche și pătrunjel verde.
- Prepararea Hummusului de Mazăre:
- În blender, combinați mazărea fiartă, mentă, pastă de susan tahini, zeama de lămâie, sare, piper, ulei de măsline și usturoi.
- Mixați până la obținerea unei paste fine.
- Serviți decorat cu susan alb și negru, roșii serii și cimbru uscat.
- Prepararea Lipiei Turcești:
- Amestecați drojdia cu apă călduță și zahăr.
- Combinați făina, sarea, laptele bătut (iaurt sau kefir), ulei de măsline și drojdia activată.
- Frământați aluatul și lăsați-l să crească până își dublează volumul.
- Împărțiți aluatul în bucăți și întindeți-l sub formă de lipii.
- Coaceți lipiile într-o tigaie încinsă până se umflă și devin aurii.