• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină »  Rețetă Originală de Ciorbă de Pește – Storceac de Sturion
Ciorbă / Supă / Borș

 Rețetă Originală de Ciorbă de Pește – Storceac de Sturion

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Rețetă Originală de Ciorbă de Pește - Storceac de Sturion

Rețetă Originală de Ciorbă de Pește – Storceac de Sturion

Recipe by vk

Rețetă originală de, ciorbă de pește. Storceac de Sturion, Cegă, Nisetru. Storceacul de Sturion este un fel de mâncare ce își are originile din zona Sf. Gheorghe, o ciorbă de pește făcută cu carne de sturion si inventată de Hahuli, urmași ai cazacilor fugăriți de țarul Rusiei. Această ciorbă de pește cu multe legume, este incredibil de gustoasă. Sturionul fiind un pește prețios și rar întâlnit, iar această ciorbă a fost numită astfel datorită modului în care se prepară, în mod tradițional întru-un vas, oală din lut sau lut ars, care ajută la păstrarea aromelor și gusturilor.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1.5-2 kg 1.5-2 carne de sturion, sau de somn (după curățare)

  • 100-120 g 100-120 pătrunjel rădăcină

  • 100-120 g 100-120 țelină rădăcină

  • 100-120 g 100-120 morcov

  • 1 kg 1 cartofi

  • 150 g 150 ardei gras verde

  • 150 g 150 ardei gras roșu

  • 500 g 500 ceapă

  • 1 1 legătură bună leuștean proaspăt

  • 1 1 legătură bună pătrunjel proaspăt

  • 1 1 legătură bună mărar

  • 400 g 400 smântână

  • 6-8 l 6-8 apă, în fucnție de cât de groasă doriți să fie ciorba

  • 3 3 litri zer din lapte de vacă, sau de oaie

  • 2 2 linguri de sare, sau după gust

  • 1 1 linguriță piper

  • 15-20 ml 15-20 oțet

Directions

  • Toacă fin leușteanul, pătrunjelul și mărarul. Amestecă-le cu smântâna grasă și pune deoparte.
  • Într-un ceaun mare, încălzește uleiul și adaugă rădăcinoasele tocate (morcov, țelină, pătrunjel rădăcină) și ceapa. Lăsați-le să se călească până devin translucide.
  • Taie cartofii în cuburi și adaugă-i în ceaun.
  • Curăță și filetează sturionul. Taie-l în bucăți potrivite și adaugă-le în ceaun.
  • Turnați zerul în ceaun, adaugă oțetul, sarea și piperul după gust. Lăsați să fiarbă până când cartofii și sturionul sunt gata.
  • Oprește focul și adaugă amestecul de smântână cu verdețuri, amestecând continuu pentru a evita separarea.

Recipe Video

Related Posts

Cremoasă, Aromată, Delicioasă – Ciorbă de Purcel A la Grec

aprilie 15, 2025

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

aprilie 3, 2025

Ciorbă de pește a la grec – Delicioasă – Sănătoasă, gustoasă și gata în 30 minute

ianuarie 14, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de varză – Un deliciu de Reveneală cu gust de SENZAȚIE, fără CARNE

Ciorbă / Supă / Borș

Supă [BOIEREASCĂ] de PERIȘOARE 

Salate

Salată mexicană cu ton – Rețetă rapidă și hrănitoare 

Prăjituri / Dulciuri

Cozonac cu fructe confiate – Un altfel de deliciu pentru Sărbători 

Cozonacul cu fructe confiate este o reinterpretare creativă a clasicului cozonac, care aduce o notă…

Compoturi

Compot Zdrobit de vișine – Rețeta nașei mele

Cină / Prânz

Pastă de Pește AFUMAT [PATE DE PEȘTE] | Salată de Icre cu Macrou Afumat

Ciorbă / Supă / Borș

CIORBĂ DE BURTĂ REȚETĂ

Borș

Ciorbă de Sfeclă Roșie – de Post | Borș de Sfeclă Roșie | Borș Roșu

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.