• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Rețetă Pavlova Pas cu Pas | Pavlova cu Frișcă și Mascarpone
Prăjituri / Dulciuri

Rețetă Pavlova Pas cu Pas | Pavlova cu Frișcă și Mascarpone

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Rețetă Pavlova Pas cu Pas | Pavlova cu Frișcă și Mascarpone

Rețetă Pavlova Pas cu Pas | Pavlova cu Frișcă și Mascarpone

Recipe by vk

Această Pavlova reprezintă un desert elegant și rafinat, perfect pentru ocazii speciale sau momente de răsfăț. Ajustează cantitățile de fructe și zahăr după preferințe.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Ingrediente bezea:
  • 6 buc 6 ouă (se folosesc doar albușurile, 200 gr de albuș)

  • 10 g 10 zeamă de lămâie

  • 5 g 5 amidon de porumb

  • 400 g 400 zahăr

  • Crema pentru pavlova:
  • 400 g 400 smântână grasă

  • 200 g 200 mascarpone

  • 4 4 linguri de zahăr

  • 200 g 200 mure (proaspete sau congelate)

  • 200 g 200 zmeură (proaspete sau congelate)

Directions

  • Prepararea Bezelei:
  • Spargi 15 ouă, separând albușurile de gălbenușuri.
  • Bate albușurile cu un mixer până încep să formeze spumă.
  • Adaugă treptat 400 grame de zahăr, lăsându-l să se dizolve în albuș.
  • Storci zeama dintr-o lămâie (aproximativ 10 grame) și adaugă-o în compoziție.
  • Adaugă 5 grame de amidon de porumb și continuă să mixezi până obții o bezea stabilă, care să nu curgă, dar să fie totuși moale.
  • Preîncălzește cuptorul la 90 de grade Celsius, pe ventilație.
  • Pe o foaie de copt, desenează un cerc de 20 cm și toarnă bezeaua în acest cerc.
  • Coace bezeaua pentru aproximativ 2 ore și jumătate.
  • Lasă bezeaua să se răcească treptat în cuptor după coacere.
  • Prepararea Cremei:
  • Bate 400 grame de smântână grasă împreună cu 200 grame de mascarpone și 4 linguri de zahăr.
  • Continuă să mixezi până când crema obține consistența dorită.
  • Asamblarea Pavlovei:
  • Scoate bezeaua răcită din cuptor.
  • Așază crema de smântână și mascarpone peste bezea.
  • Decorează cu fructe proaspete sau congelate, cum ar fi mure și zmeură.

Recipe Video

Related Posts

Cremă de Zahăr Ars… Fără Zahăr Ars?!

iunie 16, 2025

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu brânză dulce și aluat filo – Cheesecake Baklava – O minunăție de prăjiturică

Ingredientele alese transformă acest desert într-o opțiune ideală chiar și pentru masa de sărbătoare. De…

Cină / Prânz

De dietă – Pui cu legume la cuptor fără ulei sau grăsimi adăugate

Cină / Prânz

Dovlecel scăzut – Mâncărică de dovlecel cu smântână ca la bunica 

Cină / Prânz

Gogoși de porumb – Crocante la exterior și pufoase la interior

Cină / Prânz

Ardei umpluți cu Orez și Ciuperci – Ardei gras umplut – Ia uitați ce bine arată… mi-nu-nat

Te invit să descoperi această rețetă de ardei umpluți fără carne și să îmi împărtășești…

Salate

Salată de ridiche neagră cu peşte afumat

Mâncare de Paște

Salată de carne de miel și ouă fierte – O rețetă savuroasă și plină de culoare

Prăjituri / Dulciuri

Rețeta De Halva Pe Care N-ai Încercat-o Încă – Cu Bezea – Halva Meringue

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.