• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Rețetă Rapidă de BACON adevărat! Vei uita să mai cumperi din magazin
Sărbători de Iarnă

Rețetă Rapidă de BACON adevărat! Vei uita să mai cumperi din magazin

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Rețetă Rapidă de BACON adevărat! Vei uita să mai cumperi din magazin

Rețetă Rapidă de BACON adevărat! Vei uita să mai cumperi din magazin

Recipe by vk

Acest bacon preparat în casă este pur și simplu nemaipomenit, cu un gust autentic care vă va cuceri papilele gustative. Ingredientele sunt minime, dar rezultatul este maxim: bucatele fragede de carne de porc sărată și afumată, gata să fie savurate în câteva minute. Tot ce aveți nevoie este o carne de calitate și puțină răbdare, alături de mixul potrivit de condimente.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 2 kg 2 fleică

  • 7-8 g 7-8 bicarbonat de sodiu

  • 100 ml 100 vin alb

  • 100 ml 100 apă

  • 20 g 20 sare

  • 25 g 25 zahăr

  • 3 3 lingurițe boia dulce afumată

  • 3 g 3 cimbru uscată

  • 3 g 3 piper proaspăt râșnit

  • 1/2 1/2 nucșoară rasă

  • 5-6 5-6 frunze de dafin

  • 1 1 căciulie usturoi

Directions

  • Într-un bol, adăugați bicarbonatul de sodiu. Adăugați un lichid acid (vin sau altceva) pentru a activa bicarbonatul.
  • Adăugați sarea, zahărul, boiaua, cimbrul, piperul, nucșoara, dafinul tocat și usturoiul dat pe răzătoare.
  • Aplicați amestecul de condimente pe ambele părți ale fleicăi de porc.
  • Lăsați la marinat în frigider pentru minim 3-4 ore sau până la o săptămână pentru o aromă mai intensă.
  • Preîncălziți cuptorul la 100 de grade Celsius.
  • Așezați carnea pe un grătar într-o tavă și adăugați un pahar cu apă în tavă pentru a preveni arderea grăsimii.
  • Coaceți timp de 1 oră și jumătate per kilogram de carne (aproximativ 3 ore pentru 2 kg).
  • Lăsați baconul să se răcească, apoi refrigerați-l peste noapte.

Recipe Video

Related Posts

Salată de cartofi cu pește – Nu vei mai mânca salate fără pește dacă vei încerca această rețetă

ianuarie 23, 2025

Kaiser fiert în coji de ceapă – Fără efort, cu multă aromă

ianuarie 23, 2025

Cârnați de casă – Rețeta mea secretă – Simplu de preparat și plini de savoare

ianuarie 16, 2025

O altfel de friptură – Ruladă de purcel cu mirodenii, o capodoperă culinară

ianuarie 16, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Ciorbă / Supă / Borș

Supă cremă de Linte Roșie – Gustoasă și savuroasă – Nimeni nu refuză încă o porție

Este o supă cu legume și linte roșie, fină la gust, accesibilă și absolut delicioasă.…

Sărbători de Iarnă

Nelipsita Slănină Afumată, Rețetă Tradițional Românească pe masa de sărbători

Ovo-Lacto-Vegetarian

Cașcaval de Casă, cu doar DOUĂ INGREDIENTE – [CAȘ OPĂRIT] 

Prăjituri / Dulciuri

Cum faci Aluatul de Plăcintă – Cea mai Bună Plăcintă cu Brânză de Vaci și Smântână

Cină / Prânz

Șnițel Vienez | Rețeta Șnițel | Șnițel de Porc | Șnițel cu Pesmet

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu brânză dulce și aluat filo – Cheesecake Baklava – O minunăție de prăjiturică

Ingredientele alese transformă acest desert într-o opțiune ideală chiar și pentru masa de sărbătoare. De…

Cină / Prânz

Ficăței în bacon la cuptor

Sărbători de Iarnă

Descoperă Secretul Cotletului Semipreparat: Rețetă Rapidă cu Mirodenii Aromate

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.