
Rețetă Rapidă de Post – o Mâncărică de Urzici CREMOASĂ cu Super GUST
Recipe by vkAceastă mâncărică de urzici reprezintă o combinație perfectă de arome și texturi, oferind un gust unic și satisfăcător. Este o modalitate excelentă de a savura urzicile, care sunt nu doar gustoase, dar și pline de nutrienți benefici. Poftă bună!
Ingredients
1 kg 1 urzici proaspete
2 2 cepe mari
5 5 fire de ceapă verde
15 15 căței de usturoi +/-
50-60 ml 50-60 ulei fl.soarelui, sau de măsline
1 1 lingură rasă de sare pentru opărirea urzicilor
1 1 linguriță de sare, sau după gust în mâncărică
1/2 1/2 linguriță piper, sau după gust
40-50 g 40-50 făină pentru îngroșat sosul
1 1 lămâie pentru opărirea urzicilor,
Directions
- Spălați urzicile în mai multe ape pentru a îndepărta orice urmă de pământ.
- Opăriți urzicile în apă clocotită cu sare și lămâie, apoi tăiați-le mărunt.
- Încălziți uleiul într-o cratiță și adăugați jumătate din usturoi și cepele tocate. Gătiți până se înmoaie.
- Adăugați restul de usturoi și ceapa verde, apoi făina, amestecând bine.
- Turnați treptat laptele de soia, amestecând constant pentru a preveni formarea cocoloașelor.
- Adăugați urzicile tocate în cratiță și amestecați bine.
- Sărați și piperați după gust.
- Lăsați să fiarbă la foc mic până când urzicile sunt bine gătite și sosul devine cremos.