
Rețeta secretă pentru coaste de purcel la cuptor cu un twist delicios
Recipe by CristinaDacă ești în căutarea unei rețete speciale pentru coaste de purcel la cuptor, atunci aceasta cu siguranță îți va satisface toate dorințele culinare! Cu un twist delicios adăugat, aceste coaste vor fi cu siguranță vedeta mesei tale.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 kg 1 coaste de prucel
10 g 10 sare
1 1 linguriță piper boabe
1 1 linguriță coriandru boabe
1 1 linguriță piper sishuan
1.5 1.5 lingurițe oregano uscat
1.5 1.5 lingurițe cimbru uscat
1 1 vârf linguriță fulgi de ardei iute
1 1 căciulie usturoi
2 2 lingurițe boia de ardei dulce
4 4 lingurițe zahăr brun
1.5 1.5 lingurițe amidon de porumb
2 2 linguri sos Worcester
1 1 lingură sos de stridii
2 2 frunze dafin
250 ml 250 vin alb sec
Directions
- Într-un mojar, mărunțiți sare, piper negru, coriandru, piper Sichuan, oregano și cimbru. Adăugați fulgi de ardei iute, usturoiul ras, boia de ardei, zahărul brun și amidonul de porumb. Amestecați bine pentru a forma o pastă, apoi adăugați sosul Worcester și sosul de stridii.
- Îndepărtați pielița de pe partea inferioară a costițelor pentru a asigura o textură mai plăcută.
- Ungeți costițele cu pasta de condimente pregătită, asigurându-vă că fiecare parte este bine acoperită.
- Puneți costițele pe un grătar într-o tavă, adăugând vin alb sau bere în tava de dedesubt. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și coaceți la 180 de grade Celsius timp de o oră.
- După o oră, îndepărtați folia și continuați coacerea la funcția de gratinare a cuptorului pentru încă 15-20 de minute, întorcând costițele pentru a obține o culoare uniformă și a accentua crocantețea.
- Serviți costițele alături de garnituri precum pireu de cartofi și legume coapte sau murate.