Rețetă Ștrudel | Ștrudel cu Mere | Aluat Foietaj Ștrudel | Foietaj de Casă
Recipe by CristinaAcest ștrudel de mere va fi o alegere excelentă pentru un desert de toamnă sau iarnă, plin de savoare și confort. Poți ajusta cantitatea de zahăr și scorțișoară după gust.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- Ingrediente Strudel de mere:
1 kg 1 de mere (dulci)
1 1 linguriță nucșoară (după gust)
50 g 50 zahăr (alb sau brun)
1 1 linguriță de coajă rasă de lămâie și portocală
50 g 50 de stafide
30-40 g 30-40 nucă măcinată sau în bucăți mari (după preferințe)
2-3 2-3 linguri de făină de grâu
150 g 150 unt topit
un gălbenuș de ou (se unge strudelul pe deasupra)
- Aluat foietaj rețetă;
300 g 300 făină de grâu
4 4 linguri de ulei (20-30gr)
2-3 2-3 albușuri de ou în funcție de mărime
1 1 lingură de zeamă de lămâie
1/2 1/2 linguriță de sare
50-80 ml 50-80 apă în funcție de făină
- Opțional Frișca:
200 ml 200 smântână dulce
2 2 linguri de zahăr
zahăr pudră
Directions
- Curăță merele de coajă și cotor. Taie-le în cubulețe de maxim 1 cm.
- Într-un bol, combină merele tăiate cu: O linguriță de scorțișoară, 50 grame de zahăr (sau mai mult, în funcție de preferințe), coaja rasă de la o lămâie, 50 grame de stafide, 2-3 linguri de făină (pentru a absorbi sucul lăsat de mere).
- Amestecă bine și lasă să stea jumătate de oră.
- Prepararea Aluatului:
- Într-un bol, adaugă 300 g de făină de grâu, 4 linguri de ulei, 2-3 albușuri de ou (în funcție de mărime), o lingură de zeamă de lămâie, un praf de sare și 50 ml de apă călduță (sau mai mult, după nevoie).
- Frământă aluatul timp de 30 de minute până devine elastic și nu se lipește de vas.
- Lăsați aluatul să se odihnească timp de 30 de minute.
- Presară făină pe o pânză de bumbac și așază aluatul peste ea.
- Întinde aluatul cu un sucitor, apoi cu dosul palmelor, rotind și tragând ușor de colțuri, până devine foarte subțire.
- Ungi foaia de aluat cu unt topit și presari nuci tocate peste aluat.
- Distribuie uniform amestecul de mere pe aluat.
- Folosește pânza pentru a rula ștrudelul.
- Ungi ștrudelul cu gălbenuș de ou amestecat cu apă și sare.
- Presară zahăr peste ștrudel.
- Coace la 180 de grade Celsius timp de aproximativ o oră.