Rețetă Uimitoare de Pârjoluțe cu Carne și Conopidă
Recipe by CristinaAceste pârjoluțe cu conopidă sunt o idee minunată pentru un prânz sau o cină savuroasă și diferită. Poftă bună și succes la gătit!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1,2 kg 1,2 conopidă
2-3 l 2-3 apă
1 1 lingură rasă de sare
500 g 500 carne tocată de vită
1 1 ceapă medie
4 4 căței de usturoi
2 g 2 piper
2 2 ouă
1 1 linguriță boia de ardei dulce afumată
1 1 legătură de frunzulițe de pătrunjel
3-4 g 3-4 sare
50-60 g 50-60 pesmet
300 g 300 făină albă pentru prăjire
1 l 1 ulei pentru prăjire
Directions
- Fierbeți conopida cu puțină sare până când devine moale.
- Răcoriți-o sub jet de apă rece și stoarceți-o bine de excesul de apă.
- Stoarceți ceapa tocată de excesul de apă.
- Amestecați carnea tocată cu ceapa, usturoiul, pătrunjelul, piperul, boiaua, sarea și ouăle.
- Adăugați conopida stoarsă și pesmetul, amestecând bine.
- Formați pârjoluțe din amestecul preparat.
- Tăvăliți fiecare pârjoluță prin făină.
- Încălziți uleiul într-o cratiță sau tigaie.
- Prăjiți pârjoluțele la foc moderat timp de 5-7 minute, până devin aurii și crocante.
- Scoateți pârjoluțele pe un șervet de bucătărie pentru a scurge excesul de ulei.
- Serviți pârjoluțele calde, alături de garnitură sau sos preferat.