Rețetă uluitoare de Gogoșele cu topping de ciocolată – amintiri din vacanță
Recipe by CristinaAceste gogoși vor fi perfecte pentru o gustare dulce și pufoasă, aducând aminte de zilele însorite petrecute la mare. Sunt ideale pentru a împărtăși cu familia și prietenii, aducând o bucurie simplă și delicioasă în orice moment al zilei.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
500 g 500 făină
1 1 pliculeț de drojdie uscată
150 ml 150 apă călduță
4-5 g 4-5 zahăr
2 2 ouă
3 g 3 sare
15 ml 15 ulei de floarea soarelui
50 g 50 zahăr pudră
100 g 100 iaurt grecesc
200 ml 200 lapte călduț
1 l 1 ulei pentru prăjit
topping de ciocolată
Directions
- Amestecă drojdia uscată cu zahărul și apa călduță. Lasă să se activeze pentru câteva minute.
- Într-un bol mare, bate ouăle cu sare, apoi adaugă uleiul, zahărul pudră și iaurtul grecesc.
- Încorporează treptat laptele și făina până obții un aluat omogen.
- Adaugă drojdia activată și amestecă bine.
- Frământă aluatul până devine moale și ușor de manevrat.
- Lasă aluatul să crească pentru 20-25 de minute.
- Pregătește un pahar de plastic înalt cu un poș înăuntru și umple-l cu aluat.
- Taie un colț al poșului pentru a permite aluatului să iasă.
- Încinge ulei într-o tigaie și prăjește gogoșile până devin aurii pe ambele părți.
- Scoate gogoșile pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
- Treci gogoșile prin zahăr pudră și, dacă dorești, adaugă topping de ciocolată.