Rețete de POST – Cel mai Pufos și Apetisant Chec de Post – Rețete Vegane
Recipe by CristinaAceastă rețetă de chec de post este o alternativă delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru momentele când dorești un desert fără produse de origine animală. Aromele de lămâie, portocală, nucă de cocos, rom și vanilie îi conferă o savoare deosebită, transformându-l într-un desert apreciat de toți cei care îl gustă.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
400 g 400 făină de grâu
400 ml 400 apă minerală
50 ml 50 apă minerală pentru hidratarea pudrei de cacao
40 g 40 amidon de porumb
100 ml 100 ulei fl. soarelui
coaja rasă de la o lămâie
coaja rasă de la o portocală
1 1 fiolă esență vanilie
1 1 fiolă esență rom
40 g 40 nucă de cocos
10 g 10 cacao
200 g 200 de zahăr
16 g 16 praf de copt
Directions
- Se amestecă 200 de grame de zahăr cu coajă rasă de la o lămâie și o portocală.
- Se adaugă apă minerală (jumătate din cantitate) și 40 de grame de nucă de cocos, esență de rom și esență de vanilie.
- Se încorporează 100 ml de ulei de floarea soarelui.
- Se adaugă 400 de grame de făină albă de grâu, 40 de grame de amidon de porumb și 16 grame de praf de copt cu șofran pentru culoare.
- Se amestecă ingredientele uscate cu cele umede folosind un mixer vertical pentru a evita formarea cocoloașelor și pentru a nu activa glutenul excesiv.
- Se pregătește o cremă de cacao din 10 grame de cacao, 50 ml de apă minerală și o parte din compoziția checului.
- Se toarnă compoziția într-o tavă pregătită cu ulei și făină, alternând între compoziția albă și cea cu cacao, pentru a crea un model marbrat.
- Se reduce temperatura cuptorului la 180 de grade și se coace checul timp de 60-70 de minute, până când devine auriu și pufos.
- După coacere, se lasă checul să se răcească în tavă pentru câteva minute, apoi se transferă pe un grătar pentru a se răci complet. Se taie în felii și se servește cu plăcere.