
Rețete de Post | Dovlecel Umplut cu Ciuperci | Rețete Dovlecel | Rețete Vegane Simple
Recipe by CristinaAceste butoiașe de dovlecel umplute sunt ideale ca aperitiv sau ca fel principal într-o zi de post sau pentru cei care urmează o dietă vegetariană/vegană. Sunt delicioase, sățioase și aduc un suflu nou în bucătăria tradițională.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 kg 1 de ciuperci proaspete/200 gr ghebe spălate, curate, opărite
1 1 dovlecel (mare)
o ceapă medie
1/2 1/2 ardei kapia
1 1 roșie
1 1 morcov
150 ml 150 lapte de cocos
20 g 20 cașcaval vegetal
4 4 căței de usturoi
Directions
- Taie dovlecelul în segmente de aproximativ 3 cm.
- Înlătură capetele și scobește fiecare segment cu o linguriță, lăsând un perete subțire.
- Tocați ceapa, ardeiul capia, usturoiul și morcovul.
- Dați roșiile pe răzătoare, având grijă să eliminați pulpa apoasă.
- Căliți ceapa în ulei de măsline, adăugați usturoiul, ciupercile, morcovul, dovlecelul scobit și roșiile.
- Condimentați cu sare și piper.
- Adăugați laptele de cocos și lăsați amestecul să se gătească până se evaporă apa și devine cremos.
- Umpleți fiecare segment de dovlecel cu amestecul pregătit.
- Presărați cașcaval vegetal ras deasupra.
- Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Așezați butoiașele într-o tavă și coaceți pentru aproximativ 20 de minute sau până când sunt frumos gratinate.