Rețete de Post Rapide și Usoare – Mâncare cu Năut – Hummus [ Rețete Vegane ]
Recipe by CristinaAcest hummus, o cremă de năut aromată, cu tahini, usturoi și zeamă de lămâie, este extrem de gustos, foarte apreciat și reprezintă o alternativă sănătoasă chiar și în zilele de post.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
300 g 300 năut uscat sau 600-700 gr năut hidratat și fiert (vezi modul de pregătire aici)
200 ml 200 ulei de măsline
sucul de la o lămâie și jumătate, sau după gust
300 g 300 pastă Tahini (pastă de susan)
8 8 căței de usturoi
1/4 1/4 linguriță de sumac (opțional dar obligatoriu)
7 g 7 sare sau după gust
250 ml 250 apă sau zeamă de la năut, după ce a fost fiert
Directions
- Înmoaie năutul peste noapte, apoi fierbe-l schimbând apa de trei ori până devine moale.
- Zdrobește usturoiul într-un blender, adaugă sumacul, sarea, uleiul de măsline și zeama de lămâie.
- Adaugă pasta tahini și mixează bine.
- Încorporează năutul fiert, adaugă apa și continuă să mixezi până obții o consistență fină și cremoasă.
- Ajustează gustul cu zeamă de lămâie, dacă este necesar.
- Servește hummusul în frunze de salată verde, transformându-le în tacos vegetarieni.
- Decorează cu sumac, pătrunjel și cimbru.