Rețete de Post [VEGANE] – Salată de Post cu Vinete și Ardei Copți
Recipe by CristinaDacă este perioadă de post, atunci să fie cu rețete de post, vegane, cum se spune în termeni moderni! Am preparat o salată de post deosebit de gustoasă, cu vinete și ardei copți.
Am folosit vinetele congelate, coapte dinainte, și ardeii, de asemenea congelati, pe care i-am copt în toamna.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 kg 1 de vinete coapte, curățate și scurse bine
250 g 250 ardei Kapia copt și curățat
100 g 100 de ceapă, tocată mărunt
4 4 căței de usturoi
1 1 linguriță de sare, sau după gust
zeama de la o jumătate de lămâie
frunzulițele de la o legătură de pătrunjel
200 ml 200 ulei de măsline sau de floarea soarelui
Directions
- Dacă folosești vinete congelate, lasă-le să se dezghețe și scurge-le bine de surplusul de lichid.
- Taie vinetele în bucăți mai mari pentru a nu obține o consistență prea cremoasă.
- Taie ardeii copți în fâșii și apoi în cubulețe.
- Curăță ceapa și taie-o în cubulețe mici.
- Curăță usturoiul și taie-l mărunt sau pisează-l.
- Amestecă vinetele cu ceapa, ardeii copți și usturoiul într-un bol mare.
- Adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt.
- Într-un blender, mixează uleiul de măsline cu zeama de lămâie și usturoiul pentru a crea un dressing emulsionat.
- Toarnă dressingul peste salată și amestecă bine.