
Salată de ridichi
Recipe by vkÎncearcă salata de ridichi cu mărar și ceapă – crocantă, aromată și gata în 5 minute! Ridichile aduc prospețime, ceapa un strop de iuțeală, iar mărarul completează totul cu gust de primăvară. Perfectă ca garnitură sau salată principală – poți adăuga lămâie, iaurt sau brânză pentru un plus de savoare.
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Ingredients
500 g 500 ridichi
5-6 5-6 fire ceapă verde
1 1 legătură mărar
100 ml 100 ulei
25 ml 25 oțet
1/2 1/2 linguriță piper
2-3 g 2-3 sare
Directions
- Spală bine ridichile și rupe-le în bucăți mai mari sau mai mici direct pe tocător, pentru un aspect rustic și pentru a se marina mai ușor.
- Toacă o legătură de ceapă și o mână bună de mărar proaspăt cules.
- Amestecă într-un bol mare ridichile rupte, ceapa tocată și mărarul.
- Adaugă după gust: sare, piper proaspăt râșnit, oțet de mere (aproximativ 25 ml, dar ajustează după preferință), ulei de măsline (aproximativ 100 ml), 2 căței de usturoi zdrobiți (sau mai mulți, după gust), 1 lingură de miere (preferabil mierea rămasă pe fundul borcanului).
- Amestecă bine, de jos în sus, până ce mierea se topește și ingredientele se combină uniform.
- Lasă salata la rece timp de cel puțin 30 de minute pentru a se marina și a-și intensifica aromele.