Salată cu Ton Dulce Acrișoară | Rețetă de Slăbit | Ton cu Maioneză și Porumb
Recipe by CristinaAceastă rețetă de salată de ton este perfectă pentru un prânz sănătos și sățios. Combină gustul proaspăt al legumelor și fructelor cu textura bogată a tonului și cremozitatea maionezei, creând o experiență culinară plăcută și echilibrată.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
200-250 g 200-250 ton (conservă)
1/2 1/2 salată
1/2 1/2 lămâie
1/2 1/2 ardei Kapia
50 g 50 porumb
2-3 2-3 linguri de maioneză sau iaurt grecesc
câteva feliute de măr
3-4 3-4 fire de ceapă
4 4 roșii cherry
sare și piper după gust
Directions
- Tăiați mărul în felii subțiri de 3-4 mm, apoi tăiați feliile în bastonașe și cubulețe mici. Lăsați coaja mărului pentru culoare și gust.
- Tăiați jumătate de ardei kapia în bastonașe și apoi în cubulețe mici.
- Tăiați codițele de ceapă verde în bucăți mici pentru a le folosi în dressing.
- Într-un bol, combinați ceapa verde, ardeiul capia, cubulețele de măr, maioneza, uleiul de ton, uleiul de susan (opțional), zeama de la jumătate de lămâie, sare și piper. Amestecați bine.
- Într-un bol mare, așezați frunzele de salată, adăugați roșiile cherry tăiate în patru, porumbul și tonul. Amestecați ușor și adăugați dressing-ul peste salată.