
Salată de cartofi copți cu sparanghel – o explozie de arome și culori
Recipe by CristinaServings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Ingrediente pentru Salată de cartofi copți cu sparanghel:
500 g 500 cartofi noi
1 l 1 apă
1 1 linguriță sare
150 g 150 sparanghel
1/2 1/2 ceapă roșie
3 3 fire ceapă verde
1 1 legătură mărar
250 g 250 roșii cherry
1 1 ardei gras colorat
1 1 crenguță rozmarin
3 3 căței de usturoi
15 ml 15 ulei de măsline
- Ingrediente pentru dressing:
30-40 ml 30-40 ulei de măsline
zeama de la o lămâie
1/2 1/2 linguriță piper
1 1 linguriță sare
1 1 lingură muștar
50 g 50 iaurt gras
Directions
- Spălați și fierbeți cartofii cu sare în apă până sunt aproape gata (aproximativ 15-20 minute).
- Combinați uleiul de măsline, zeama de lămâie, piperul, sarea, muștarul și iaurtul într-un bol.
- Amestecați bine până obțineți o emulsie omogenă.
- Curățați și tăiați sparanghelul în bucăți de aproximativ 2-3 centimetri.
- Amestecați sparanghelul cu puțin ulei de măsline și sare.
- Tăiați cartofii fierți în bucăți.
- Combină cartofii și sparanghelul într-o tavă și adăugați rozmarin și usturoi tocat.
- Gratinati la cuptor preîncălzit la 200 de grade cu gratinare timp de 15-20 de minute.
- Tăiați ceapa roșie, ceapa verde și ardeiul gras.
- Tăiați roșiile cherry în jumătate și mărunțiți oul fiert.
- Într-un bol mare, combinați cartofii cu sparanghel, ceapă roșie, ceapă verde, ardei gras, roșii cherry, ou fiert și mărar tocat.
- Adăugați dressing-ul și amestecați bine.