
Salată de crudități, cu măr, sfeclă, țelină, morcov și piept de pui
Recipe by CristinaAceastă salată este perfectă pentru un prânz sănătos sau ca parte a unei mese ușoare. Combinația de texturi și arome o face delicioasă și satisfăcătoare. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
2-3 2-3 mere medii
1/2 1/2 sfeclă roșie, medie
1/2 1/2 țelină rădăcină, medie
1 1 morcov mare
1 1 țijă apio (țelină tulpină)
4-5 4-5 linguri de maioneză
felii de pâine pentru crutoane
2-3 2-3 linguri de ulei de măsline
piept de pui
maioneză
sare și piper după gust
Directions
- Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie.
- Asezonați fileurile de pui cu sare și piper și prăjiți-le în tigaie până sunt gătite (aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte).
- Transferați puiul într-un bol și adăugați coaja de lămâie, zeama de lămâie și coriandrul. Lăsați să se marineze.
- Tăiați pâinea în felii subțiri și prăjiți-le în tigaie până devin aurii și crocante. Lăsați-le să se răcească.
- Dați morcovul, sfecla și țelina pe răzătoarea mică.
- Dați mărul pe răzătoarea mare.
- Amestecați toate legumele rădăcinoase și mărul într-un bol mare.
- Adăugați maioneza și amestecați bine.
- Folosiți un ramkin sau o formă pentru a așeza salata pe farfurie, formând un cerc compact.
- Adăugați deasupra bucatele de piept de pui marinat.
- Decorați cu ceapă verde, ridichi și crutoane.